21-jarige autobestuurder onder invloed van drank en drugs veroorzaakte dodelijk ongeval op Tremelobaan

Bij het dodelijke verkeersongeval op de Tremelobaan op de grens van Keerbergen en Tremelo werd een tent geplaatst omheen het slachtoffer
Er zijn meer details aan het licht gekomen in het onderzoek naar het dodelijk ongeval op de Tremelobaan op de grens van Keerbergen en Tremelo van deze voormiddag. Het verdict is spijkerhard: de 69-jarige bestuurder van de scooter werd aangereden door een 21-jarige man onder invloed van drank en drugs en overleefde deze klap niet.
Het Leuvense parket stuurde een verkeersdeskundige en een wetsdokter ter plaatse om de omstandigheden van het dodelijk ongeval te onderzoeken. Ondertussen gaf het parket ook meer details vrij over het ongeval. Uit het onderzoek is gebleken dat de 21-jarige autobestuurder en de 69-jarige bromfietser beiden in de richting van Keerbergen op de Tremelobaan reden, toen de autobestuurder om onduidelijke redenen achterin op de bromfietser reed. De 69-jarige man viel van zijn scooter en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Pogingen tot reanimatie mochten niet baten. De 21-jarige automobilist testte positief op alcohol en drugs. Zijn rijbewijs werd dan ook ingetrokken. Door het ongeval bleef de Tremelobaan van 11 tot 14 uur afgesloten.

Lees meer over