Zit er een wolf in Tielt-Winge? De ene denkt van wel, de andere noemt het zeer onwaarschijnlijk

ree

Op sociale media is er ongerustheid nu er in Tielt-Winge voor de tweede keer op korte tijd een karkas werd gevonden van een opgevreten ree. Steve Vogels vond het tweede dode dier en denkt dat een wolf het dier heeft aangevallen maar wolvenkenner Jan Loos uit Boutersem denkt dat dit zeker niet het geval is. 

 

Het dode dier werd gevonden in de buurt van de Tienbunder in Tielt-Winge. “Eerder gingen we wandelen met de hond en toen vond ik al een afdruk van een, volgens mij, wolvenpoot. Ik denk niet dat een hond of een ander dier in staat is om een ree zo ver op te peuzelen. Het is trouwens al het tweede geval in enkele weken tijd”, zegt Steve die de ree vond. 

Wolvenkenner Jan Loos betwijfelt sterk dat dit het werk van een wolf was. “In Tielt-Winge loopt van alles rond maar bij mijn weten geen wolf. Zelfs al zou er een in de buurt komen, dan nog blijft die niet in de regio want wolven wonen nu eenmaal niet in de regio, daarvoor is het landschap niet geschikt. We krijgen regelmatig meldingen binnen van afgevreten dieren maar daarom is dat nog niet het werk van een wolf. Ik denk eerder dat het aaseters geweest zijn die geprofiteerd hebben van de gelegenheid en wellicht was het dier toen al dood door één of andere reden. Trouwens als er een wolf in de buurt zou zijn had iemand die toch al opgemerkt en dat is niet het geval. Hoe dan ook is het karkas zo afgevreten dat je er geen DNA-staal meer op kan nemen.”

Mensen kunnen waarnemingen doorgeven via deze link of op het nummer 0495-32.53.30

Lees meer over