"Wij wilden basketten maar het terrein stond vol auto's", zeggen ontgoochelde basketbalspelers

basket

Wat een ontgoocheling afgelopen weekend voor Charles (14) en Thomas (11) Lynch toen ze op het basketbalterrein in Tielt-Winge wilden gaan oefenen maar het plein vol wagens stond, van basketbal spelen kwam weinig of niets in huis.

De 2 wilden zondag 14 april er gaan oefenen, ze spelen beiden in een club, maar daar kwam niets van in huis.

“Het was heel gek want toen we aankwamen, was de parking achter De Maere helemaal leeg. Het basketbalterrein daarentegen stond helemaal vol met wagens. Op het verste voetbalveld was wel een training bezig met jongere kinderen, maar omdat die net een ijsje kregen, dachten we, we zullen zelf even een ijsje halen en na een uurtje terugkomen. Na een uur was er niemand meer te zien op het veld maar de auto’s stonden er nog steeds. Er was blijkbaar wel iets te doen in de voetbalkantine van de voetbalclub”, zegt papa Brian Lynch die het betreurt dat er in Tielt-Winge geen basketbalclub actief is.

“Daarvoor moeten we naar Lubbeek of Aarschot. Nu het seizoen afgelopen is, hebben de jongens ook meer behoefte om zelf eens een potje te spelen en af te spreken met hun medespelers om te trainen, het is dan zonde van de tijd wanneer dan blijkt dat dit niet mogelijk is. Het zou fijn zijn als we vooraf zouden weten of het nu een basketbalterrein is of parking.”

Wanneer we woensdagnamiddag toevallig langs het pleintje rijden, staan er geen wagens en amuseren de jongens er zich volop. “Dit is de max, zo zou het altijd moeten zijn.”

Tekst: Laurien Holsbeeks

basket
Woensdag kon het wel