Weer dodelijk ongeval op E314 aan de afrit Tielt-Winge: update

ongeluk TieltWinge
Foto: Hulpverleningszone Oost

Op de E314 ter hoogte van de afrit Tielt-Winge gebeurde dinsdagochtend 3 mei een zwaar ongeval, één persoon overleefde de klap niet, een andere geraakte zwaar gewond. Er waren ook kinderen bij het ongeluk betrokken. 

Het ongeluk gebeurde rond 8.10 uur. 

Wat er precies gebeurde is nog niet duidelijk maar dat het om een zwaar ongeluk gaat is zeker. Er zouden 2 bestelwagens bij betrokken zijn, eerder ging het over drie tot vier voertuigen.

Er viel één dode (een prille veertiger), het zou gaan om een man, een andere geraakte zwaargewond en nog 2 anderen licht gewond.

Bij het ongeluk zouden ook kinderen betrokken zijn maar die werden veilig uit het voertuig gehaald.

De snelweg is afgesloten richting Leuven en het verkeer wordt omgeleid via de afrit Bekkevoort. Bestuurders moeten de omleiding volgen, aangeduid met de letter L, tot de oprit 22 in Aarschot.

Het parket kwam, samen met een verkeerskundige ter plaatse, om zich te vergewissen van de omstandigheden van het ongeluk. 

De snelweg bleef enkele uren afgesloten maar het verkeer mag nu weer door, de afrit blijft afgesloten en er stond intussen 7 km file tussen Halen en Bekkevoort, de afrit waar de snelweg afgesloten werd. 

Het is al de 2de keer op korte tijd dat er aan de afrit Tielt-Winge een zwaar ongeluk gebeurt, vorige keer in de andere rijrichting.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
ongeluk tw
ongeluk tw

Lees meer over