Voormalig containerpark wordt verkaveling

Foto: Google Maps/Streetview

Het terrein van het voormalige containerpark in Tielt-Winge wordt verkaveld. Het college van burgemeester en schepenen heeft op dinsdag 19 juli 2022 unaniem besloten om hiervoor een omgevingsvergunning uit te reiken.

Het nieuws staat te lezen op de website van meerderheidspartij Open Vld. Het terrein langs de Dorpsstraat zal in 2 bouwloten verkaveld worden. De openbare verkoop zou voor het najaar zijn.

"Onze filosofie is dat het openbaar bestuur geen vastgoedbeleggingsclub is. Indien er onroerende goederen zijn die niet nuttig zijn voor de openbare dienst, ruilen wij die liever in voor centen om bijvoorbeeld kwalitatieve trottoirs, fietspaden, fietssuggestiestroken, of openbaar vervoerhalten aan te leggen. Wij zijn van mening dat het publiek daar beter mee gediend is dan met een bestuur dat speculeert met vastgoed. Daar zijn andere partijen beter in", zegt schepen van Openbare Werken Gunther Clinckx (Open Vld) op de website.

De beslissing wordt ter plaatse kenbaar gemaakt. Wie het er niet mee eens is, kan beroep indienen bij de provincie Vlaams-Brabant. “Wij gaan ervan uit dat er veel vraag zal zijn naar twee goed gelegen bouwgronden kort bij het centrum van de gemeente en de E314”, besluit de partij op hun website.

Lees meer over