Uitbaters Watermanshoeve zoeken dringend nieuwe thuis: "Anders moeten we dieren euthanaseren, dan ga ik mee"

watermanhoeve

Voor de uitbaters van dierenasiel en zorghoeve De Watermanshoeve in Tielt-Winge, is het nu niet eens meer vijf na twaalf maar nog later. De uitbaters zijn ten einde raad want ze moeten heel dringend een ander onderkomen vinden aangezien het pand waar ze nu in huizen te koop staat, het bord werd intussen aangebracht aan de woning. ”Als we geen onderkomen vinden, dreigt euthanasie voor 200 à 250 dieren, dat krijg ik niet over mijn hart, dan ga ik mee”, zegt Gino De Roover (43) met heel veel spijt in het hart.

Echt goed slapen doen Gino en zijn vrouw Lieve Van Steyvoort (38), die de hoeve uitbaten, niet. Recent kregen ze te horen dat hun pand te koop werd aangeboden omdat er problemen waren tussen de eigenaar en de bank, die eerste zou er wel alles aan gedaan hebben om een gedwongen verkoop te verhinderen. “Wij huren dit pand met een optie om het later aan te kopen. Dit bericht komt als een donderslag binnen, dit hadden we echt niet verwacht. Het zelf aankopen vandaag is onmogelijk”, vertelde Gino, die het asiel uitbaat samen met zjjn vrouw Lieve Van Steyvoort (38),  aan onze redactie eerder.

"Euthanasie geen optie, dan ga ik mee"

Sinds ze het nieuws te horen kregen, ging het koppel op zoek naar een ander pand maar met 200 à 250 dieren is dat niet evident.

“Voorlopig hebben we geen alternatief gevonden in de regio, we gaan onze zoektocht nu uitbreiden naar heel Vlaanderen maar indien we niet snel iets vinden, dreigen we onze dieren te moeten euthanaseren , dat is natuurlijk het allerlaatste wat we willen, we leven voor onze beesten en de bedoeling was dat ze hier allemaal hun oude dag konden slijten. Ik krijg dat sowieso niet over mijn hart en als het moet, ga ik mee. We hebben sowieso al een opnamestop ingelast tenzij de nood zeer hoog is. We hebben hier zo’n 250 beesten en ik denk dat we best een goede naam hebben opgebouwd. In tegenstelling tot sommige anderen zijn we geen fabriek en leven dieren hier in een familiale - en huiselijke omgeving. We zijn hier echt slecht van en weten niet meteen wat we moeten doen, dit hadden we echt niet zien aankomen Sowieso zullen we moeten verhuizen en als we al een pand vinden, moeten we van nul herbeginnen. Ik zit momenteel echt diep want ik zie niet meteen een oplossing.”

Nog meer problemen

Naast de dieren heeft het koppel ook heel wat huisraad dat wellicht evenmin mee kan naar een nieuwe locatie. “We gaan dat nu verkopen en wie weet kunnen we het terugkopen als we zicht hebben op een betere toekomst.”

Sowieso kampte het koppel recent ook met financiële problemen maar die waren intussen van de baan. “We betalen hier 2 mensen in vast dienstverband maar ik ga met plezier bijwerken om alles te kunnen bekostigen, goedkoop is het natuurlijk niet. Veel me-time of qualitytime onder ons tweetjes hebben we niet maar ook dat is een offer dat we graag brengen. Ja, je moet een beetje gek zijn om dit te willen doen maar gelukkig is mijn vrouw dat ook, misschien is ze nog zotter dan ik”, grapt Gino al staat te het huilen hem nader dan het lachen.

“Ik hoop echt dat we snel een nieuw en geschikt onderkomen vinden. We blijven in elk geval naarstig op zoek en alle tips zijn meer dan welkom.”

Intussen biedt het koppel al hun dieren ter adoptie aan, ook diegenen die ze eigenlijk zelf wilde houden.

Wie een pand heeft of tips heeft kan terecht bij de Watermanshoeve via de website.