Op het Gouden Kruispunt kan je, ondanks de coronamaatregelen, toch rommelen

Rommelmarkt Tielt -Winge
Maak je zolder al maar leeg want de traditionele rommelmarkt op het Gouden Kruispunt mag weer doorgaan. De eerste editie vindt plaats op 24 mei, weliswaar met de nodige coronamaatregelen.

Elk jaar organiseren Gemma Dekoninck en Pascale Scheers wekelijks een rommelmarkt op het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge en daar komen best wat standhouders en geïnteresseerden op af. Vorig jaar moest ze ook al een corona-editie organiseren en dit jaar zal dat niet anders zijn. “Aangezien zij een professional is, en niet zomaar iemand die eens iets in mekaar wil boksen, krijgt ze de toelating om dit evenement opnieuw te organiseren maar de voorwaarden zijn ongeveer dezelfde als vorig jaar. Dat wil zeggen dat alle coronamaatregelen opnieuw gelden en dat het aantal bezoekers beperkt wordt in functie van het aantal lopende meters markt. Het aantal deelnemers is niet beperkt”, zegt burgemeester Rudi Beeken (Open Vld).

Bezoekers moeten een mondmasker op en dat geldt ook voor de standhouders. “Op het hele domein van het Gouden Kruispunt geldt trouwens die mondmaskerplicht, dus ook wanneer je wacht in de wachtzone. Handen moeten ook worden ontsmet en er geldt een éénrichtingsverkeer. We vragen met aandrang dat mensen het beginuur respecteren, dat is 13 uur, en er niet veel vroeger al staan aan te schuiven”, vult Gemma aan.

Voor de standhouders geldt ook dit jaar een aanschuifsysteem zodat ze niet op voorhand hoeven te reserveren. Iedereen die zijn producten aan de man of vrouw wil brengen meot ook zelf handontsmetting voorzien voor de klanten.

En nu maar hopen dat je er botst op dat ene uitzonderlijke hebbedingetje. Meer informatie krijg je op de website.

Lees meer over