McDonald's krijgt er geen genoeg van, na Aarschot nu ook vestiging in Tielt-Winge

McDonalds

Nadat recent een nieuwe vestiging van McDonald’s opende in Aarschot, waar trouwens best wat protest tegen kwam, wil de keten in onze regio nog meer uitbreiden. In Tielt-Winge werd door het college van burgemeester en schepenen unaniem een omgevingsvergunning uitgereikt aan de keten voor de bouw van een nieuw restaurant ten zuiden van de Leuvensesteenweg in Sint-Joris-Winge

Het nieuwe restaurant moet een gedateerde woning vervangen met naastliggende bouwpercelen. "Hierdoor komt er ook plaats vrij voor een verbrede heraanleg met bijkomende plaats voor het openbaar vervoer en de zachte weggebruikers waarvoor we al jaren ijveren", luidt het bij de gemeente. 

Er komt één toegang met een breedte van 7 meter en er wordt ook een drive-thru voorzien. Er zijn 49 parkeerplaatsen, waarvan drie voor andersvaliden en twee voor families en bijkomend komen er ook twee staanplaatsen voor de drive-thru. Twee parkings worden uitgerust met laadpalen voor elektrische voertuigen. Het project zal ook zorgen voor extra werkgelegenheid. Op de parking wordt een eenrichtingsverkeer voorzien en voor de fietsers komt er een stalling met tien plaatsen, ook voor elektrische fietsen, ten westen van het restaurant, relatief dicht bij de ingang.

De vergunning, die de keten kreeg, wordt uitgehangen in de tweede helft van juni. Wanneer er geen beroep wordt aangetekend kan de keten aan de werken beginnen eind juli. 

Even verderop bouwt ook Delhaize aan een gloednieuwe winkel nadat ze de vorige tegen de grond gooide. Daar zouden ook ondergrondse parkings komen.