Dan toch geen foodtruck aan Vlooybergtoren deze zomer

Toerisme Vlaams-Brabant

Er komt voorlopig dan toch geen foodtruck aan de Vlooybergtoren in Tielt-Winge. Er zijn namelijk geen geïnteresseerden, niemand reageerde tot nog toe op de oproep van het gemeentebestuur.

In april al ging de gemeente op zoek naar geïnteresseerden die aan de Vlooybergtoren een foodtruck wilden uitbaten, tot vandaag werd er niemand gevonden, al vindt burgemeester Rudi Beeken (Vld) de situatie niet meteen wanhopig. “anderhalve maand is natuurlijk kort dag. De meeste reacties die we kregen waren wel enthousiast maar dan eerder voor volgend jaar. Dit jaar hebben de meeste foodtrucks al staanplaatsen en dat kan je niet zomaar annuleren. Het blijft toch een goede locatie, dus we gaan bekijken of we dit voor volgend jaar kunnen realiseren..”

Het gemeentebestuur hoopt eind december al een vacature te kunnen plaatsen.  Eind december kunnen we dit dan bekendmaken. “Op zich is het niet echt een tegenslag aangezien er nu, in de omgeving, ook nog geen horeca aanwezig is. We gaan dus niet achteruit”, besluit Beeken.

Lees meer over