Aannemer werkt door, werken Blereberg op schema

Blereberg

De werken in de Blerebergstraat in Tielt-Winge zitten op een goed elan. De aannemer werkte, ondanks de zomervakantie, verder en zorgde ervoor dat de onderlaag nog gelegd werd voor het bouwverlof, dat is beslist een goed teken voor het vervolg van de werken, ook al is het einde pas voorzien tegen de zomer van 2023, het zou ook wat later kunnen zijn. Verantwoordelijke schepen van Openbare Werken Gunther Clinckx (Open Vld) is toch blij met de evolutie en apprecieert de moeite van de aannemer.

Dat de werken zo goed vooruit gaan en de aannemer zelfs doorgaat tijdens het bouwverlof kan alleen op erkenning rekenen bij de schepen. “Als iemand iets goed doet, mag dit ook gezegd worden, mijn hoed af voor die inspanning. Ze begonnen in maart en dat de onderlaag er nu al ligt, is best snel, daar ben ik dankbaar voor.”

In augustus wordt de rest van de Blereberg opgebroken. “Er komen ook overal nieuwe lichtpalen met ledsverlichting en daar staan overal stopcontacten op, hierdoor kunnen we makkelijk kerstverlichting aansluiten.  We hopen dat de werken achter de rug zijn tegen de zomer van 2023 maar ik zal blij zijn als dat lukt tegen eind van dat jaar”, besluit Clinckx.

Daarna starten er werken in deelgemeente Houwaart. "Het project Houwaart gaat over het deel in de Boekhoutstraat tot en met het eerste deel van de Haldertstraat. In dit project voorzien we extra buffering voor de gekende waterproblematiek aan het  kruispunt met Rillaar. Ook is er een Fietsfondsdossier voor verbeterde fietspaden langs de Rillaarseweg en gaan we voor dubbele fietspaden op de Haldertstraat, met de weinige openbare ruimte proberen we het maximum eruit te halen voor de veiligheid van de vele schoolgaande jeugd richting Aarschot."

 

  

Lees meer over