Vertrouwen in nieuw N-VA bestuur herbevestigd na bestuursverkiezingen

N-VA bestuur
Publi
In Begijnendijk-Betekom werd het N-VA-bestuur opnieuw verkozen door haar leden. Sommigen kregen wel een andere functie toebedeeld. “Belangrijk is wat er op het einde van de rit gerealiseerd is en of het huidige gemeentebestuur haar beloftes kon waarmaken. Reken ons daarop af”, zegt voorzitter Erik Hendrickx (58).

De lokale N-VA-afdeling bestaat intussen twaalf jaar en zetelt sinds 2019, samen met drie andere partijen, in de meerderheid. “Ik merk dat er alsmaar meer mensen ons steunen en als ik de reacties in de gemeente mag geloven, kunnen we ook op alsmaar meer stemmen rekenen.”

Het afdelingsbestuur werd unaniem herverkozen door de leden, al werden sommige functies herverdeeld. Hendrickx is dus opnieuw de afdelingsvoorzitter, Patrick Breuls de ondervoorzitter en woordvoerder, Sam Mergaerts zetelt in de gemeenteraad en is afdelingssecretaris, Kenneth Verheyen neemt de functie van penningmeester voor zijn rekening, en verder bestaat het bestuur uit eerste schepen Bart Sorée en Maarten Verduyckt (lid BCSD).

Afdelingsvoorzitter Erik Hendrickx: “Ons bestuur bestaat uit zeer veelzijdige mensen. Er zit een professor in, maar ook een legerofficier, iemand die voor de Vlaamse overheid werkt en zelf werk ik in de internationale bedrijfswereld. Daarnaast zijn er ook de vele contacten die we onderhouden en de terugkoppeling van onze inwoners. Ook kunnen we steeds steunen op de inbreng en hulp van onze leden. Het leuke is dat we geen uren moeten vergaderen of discussiëren om iets te bereiken, we zitten echt op dezelfde golflengte en dat scheelt.”

N-VA is sterkhouder binnen de meerderheid

Voorzitter Hendrickx wil er met zijn ploeg voor zorgen dat N-VA bekeken wordt als een loyale partner met daadkracht, en dat lukt blijkbaar aardig. “Ik wil niet pronken, maar onze eerste schepen Bart Sorée wordt toch beschouwd als een betrouwbaar bestuurder met diplomatische kwaliteiten, die ook de nodige stappen onderneemt om tot uitvoering van beleid te komen en al veel kon verwezenlijken. Ook onze coalitiepartners en lokale actoren werkten mee aan de toekomst van onze gemeente. Om een aantal voorbeelden te geven: er wordt stevig geïnvesteerd in onderwijsinfrastructuur, de komende jaren komt er een nieuw gebouw voor de Chiro van Betekom en die van Begijnendijk en krijgt Slampamper een nieuwe opslagplaats. Ook de kinderopvang in Betekom krijgt een nieuw gebouw en de bouw van een cultuurruimte in Begijnendijk staat in de meerjarenplanning ingeschreven. Dankzij onze lokale partij, gesteund door Vlaams ministers Matthias Diependaele en Ben Weyts, hebben we financiële steun ontvangen voor de renovatie van de Oude Molen op de Molenberg (€132.000), voor de Digisprong (€275.000), voor onze schoolgebouwen (€80.286) en voor onze tennisterreinen (€138.209). Naar de toekomst toe willen we nog meer inzetten op het realiseren van meer cohesie met de mensen in de straat, het klinkt cliché maar we menen dat écht. Tegelijk zullen we ons ook blijven verzetten tegen misleidende informatie op allerhande media, wat jammer genoeg alsmaar meer gebeurt. Reken ons af op wat we daadwerkelijk doen, niet op wat sommigen op sociale media verkondigen als ‘hun’ waarheid”, besluit Hendrickx.

N-VA organiseert op zondag 25 september een BBQ in de Parochiezaal, Kerkstraat 5 in Begijnendijk. “Wens je meer informatie over onze werking, wil je lid worden, mail ons dan op Erik.Hendrickx@n-va.be. Jongeren met politieke interesses of ambities in de gemeente kunnen dan weer mailen naar lowie.pierards@n-va.be.”

BBQ N-VA

Lees meer over