Vandalen stampen deur in, minstens 700 euro herstelwerken

Matti

Het zit de eigenaars van het eetcafé De Tumkens in Betekom niet mee. Vandalen stampten de houten deur van de brasserie in, zonder enige reden.

Matti van Hoof (35) en Marijke Massie (38) uit Pijpelheide baten nu al meer dan drie jaar de brasserie uit aan De Tumkens. “We hebben in het verleden al meerdere malen last gehad van vandalenstreken op het terrein. Zo ging men er ooit eens vandoor met terrasstoelen of werden er blikjes en flesjes gedumpt. Ook in de zandbakken wordt glas teruggevonden. Maar dit treft toch onze verbeelding.”

Op donderdagmorgen 29 december kregen ze een bericht van de plaatselijke petanqueclub over het vandalisme, met foto’s en al. “Eenmaal aangekomen zagen we dat de deur gewoon kapot gestampt was”, vertelt het koppel. “Verder was er niets gestolen en er was zelfs geen teken dat ze wilden binnendringen. Dit is hoogstens haantjesgedrag, stoerdoenerij. Jammer genoeg ten koste van ons.”

Lees verder onder de foto
Matti2

Prijskaartje van minstens 700 euro

Matti: “Nieuw hout, scharnieren, slot, klink en verf, dan kan ik al gemakkelijk tellen op een 600 à 700 euro. En dan hebben we nog niet gesproken over de werkuren die je er aan kwijt bent. We hebben geen klacht neergelegd bij de politie, want we hebben het gevoel dat dat toch niets zal veranderen. Ook bij de 100 reacties die we kregen van onze klanten, heeft er niemand iets gezien die avond.”

Vandalen zijn de laatste tijd wel stevig bezig in de buurt. “Zo was er een tijdje geleden, we stonden toen in de Skihut iets te drinken, een groepje die zich richting de kerstbomen begaf. Later hoorden we dan dat ze dezen gemolesteerd hadden. Het is erg jammer dat we in zulke vandalenstreken onze tijd en geld moeten steken”, zo besluit Matti.

(Laurien Holsbeeks)