Tractors, fietsen en auto's gewijd op Dag van de Landbouw in Betekom

Zegening tractor

In Betekom, een deelgemeente van Begijnendijk, werden zondag 18 september de tractors van elke boer die dat wilde, gewijd in het kader van de Dag van de Landbouw. Het initiatief kwam van de Landelijke Gilde van Betekom die dit jaar 125 jaar bestaat.

Niet alleen tractors werden er gewijd, ook auto’s en fietsen konden op een zegening rekenen.

“Ondanks het slechte weer waren er 19 tractoren, een 20-tal fietsen en verschillende auto's. Onze voorzitter Roger Van Espen was een gelukkig man. Ondertussen is hij 84 jaar en als voorzitter kan dat al tellen, maar hij moet zeker niet onderdoen voor de jongere generatie, hij is nog steeds de drijvende kracht van de Landelijke Gilde”, zegt Dirk Nijs van de gilde.

Voor de wijding was er ook een viering in de Sint Laurentius kerk in Betekom, opgeluisterd door de fanfare.  Na de zegening paradeerden de tractoren door de Begijnendijkse deelgemeente. Daarna waren er nog wafels, koffie en iets fris voor iedereen in de parochiezaal.

Jaarlijks schenkt de gilde ook een groente- en fruitmand aan één van de 2 scholen in Betekom, dit jaar kreeg de gemeentelijke basisschool De Klimroos de mand. "In de school koken ze samen met de kleuters er een lekkere maaltijd van."

We willen u de foto’s niet onthouden.

Tractors
Er kwamen 19 tractoren opdagen voor de wijding.
Wijding
Ondanks het slechte weer toch behoorlijke opkomst.
Wijding
19 tractors daagden op voor de zegening.
Wijding
Voorzitter Roger Van Espen mag dan wel 84 jaar oud zijn, hij is nog altijd een drijvende kracht.
Fruitmand
Elk jaar krijgt één van de 2 scholen een groente- en fruitmand.

Lees meer over