Toneel Explosief vzw en muziekproducer Michiel Vossen maken samen muziek: de Diva's zijn terug van weggeweest

Electronic Dance Musici en toneelgroep brengen samen nummer uit. Foto: Toneel Explosief vzw

Toneel Explosief vzw en EDM (Electronic Dance Music) producer Your Countdown sloegen de handen in elkaar en komen met een nieuw nummer van de zogeheten Diva’s, zeg maar het fictieve popgroepje dat ze creëerden na de eerste lockdown. Turn up the beat is intussen online te beluisteren en te bekijken.

Michiel Vossen van Your Countdown, ook een inwoner van Begijnendijk en al jaren bezig met elektronische dansmuziek, hoorde het eerste nummer, dat de Diva’s uitbrachten in maart 2021, ook en vroeg aan de toneelgroep of ze geen zin hadden om samen te werken. “Hij moest het ons geen twee keer vragen”, zegt Diva’s bedenker Mario Galicia. “Vorige zomer spraken we al een keer af en het klikte meteen. Ook onze actrices – met name Nathalie Van Espen, Ellen Ooms, Sofie Ooms en Lieve Peirtsegaele - kropen graag opnieuw in hun rol van diva en ook het concept was snel duidelijk, we zouden samen een EDM-nummer maken.”

Michiel van zijn kant noemt de samenwerking een eer. “Het resultaat is iets dat buiten de gebruikelijke lijntjes van zowel Explosief vzw als Your Countdown kleurt, maar ik kan absoluut niet trotser zijn. Met de Diva’s erbij kreeg ik de kans om partymuziek in een persoonlijk jasje te steken en heel even een andere producer te zijn dan diegene die ik normaal ben”


Lees verder onder de foto.
Diva's
De Diva's zijn terug van weggeweest . Foto Toneel Explosief vzw

Herwonnen vrijheid bejubelen

Daar waar de Diva’s eerder twee nummers maakten over de coronabeperkingen, bejubelt de nieuwe productie de herwonnen vrijheid.Het is een feestnummer geworden waarin we de zomer vol vrijheden vieren”, aldus Mario. “Plaatselijk amateurtoneel link je niet zo snel aan EDM. We hebben hier allebei onze grenzen verlegd. Turn up the beat klinkt veel echter dan onze vorige nummers en zit bomvol humor.”

Michiel kreeg zelfs een rol in de videoclip. “De opnames waren enorm plezant, ik geloof dat je dat ook echt in de clip ziet. Voor mij is deze samenwerking een nieuwe stap in de lokale verankering van Begijnendijkse projecten. Na enkele samenwerkingen met jeugdkoor Allegria is dit een nieuwe Begijnendijkse win-win-situatie. We maken elkaars producties sterker, en ik hoop dat die evolutie zich zal blijven verder zetten.”

Er zijn nog geen plannen voor een vervolg maar als we Michiel mogen geloven komen die er zeker. “Het is een kwestie van tijd.”

De clip is te bekijken op de site van de vereniging (http://www.explosiefvzw.be/) en te beluisteren op Soundcloud, Spotify en Apple Music.

Lees hier meer over de eerdere avonturen van de Diva's. 



 
Diva's

Lees meer over