Save charter van ouders voor verongelukte ouders niet goedgekeurd, oppositie versus meerderheid in debat

Begijnendijk

Op de gemeenteraad in Begijnendijk werd recent het Save Charter van ouders van verongelukte kinderen voor meer verkeersleefbaarheid en duurzame mobiliteit verworpen. Reden hiervoor was dat oppositiepartij MGB er niet mee akkoord kon gaan. Burgemeester Bert Ceulemans (SAMEN) heeft hiervoor weinig  begrip.

Het plan moet de verkeersveiligheid in de gemeente bevorderen maar stuitte op protest van de oppositie. “Vooral de vooropgestelde trajectcontrole is voor ons een probleem, die wordt geregeld door een privé-firma. De opbrengst van een boete zou moeten terugvloeien naar de verkeersveiligheid in de gemeente, dat is nu niet het geval. Ook de limiet op de toegelaten tonnage van vrachtwagens is een probleem. Er is een beperking van 3,5 ton maar hoe ga je dit handhaven?”, zegt David Janssens van MGB. 

Burgemeester Bert Ceulemans (SAMEN) heeft weinig begrip voor de houding van de oppositie want, zo zegt hij, elk verkeersslachtoffer is er een te veel. “De beperking voor vrachtwagens van +3,5 ton wordt enkel opgelegd op de binnenwegen waar geen fietspaden aanwezig zijn, op de hoofdwegen heeft dit geen enkele impact, dit geldt trouwens in alle omliggende gemeenten. Ik weet niet hoe ik dit moet gaan uitleggen aan de ouders van Verongelukte Kinderen, we zien geen enkele andere mogelijkheid dan dit in januari terug op de gemeenteraad te brengen. SAVE charter zijn initiatieven die de verkeersveiligheid bevorderen. Dit pakket van maatregelen werd reeds voorgesteld aan ouders van verongelukte kinderen en wordt nu afgekeurd door onze oppositie. Begrijp mij niet verkeerd het plan moet evenwichtig zijn voor de zwakke weggebruiker als voor de automobilist.”