Paralympiër Dirk Boon in levensgevaar, zus reageert: "We blijven hopen"

Dirk Boon
Nancy, de zus van paralympiër Dirk Boon (54) uit Begijnendijk, reageert nadat haar broer een zwaar ongeluk had in Herentals en daar ten val kwam. Hij ligt intussen op intensieve zorgen in het ziekenhuis van Geel en zijn toestand is kritiek.

Afgelopen zaterdag kwam Nancy's broer ten val na een ongeluk. Hij reed met zijn driewieler in de goot en kwam hierdoor ten val, waardoor hij met zijn hoofd op de straat belandde. De Mug kwam ter plaatse en Dirk werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij meteen op intensieve zorgen belandde. "Dirk is altijd al een vrije vogel geweest, ook al zit hij in een rolstoel. Hij wilde die dag gaan fietsen in Herentals en, dank zij een tracker op zijn fiets, kunnen wij altijd een oogje in het zeil houden. Tijdens zijn rit zaterdag gebeurde het ondenkbare, opeens stond zijn fiets stil en mama probeerde hem te bereiken maar dat lukte niet. Uiteindelijk nam iemand in het ziekenhuis zijn telefoon op en die vertelde ons dat wat er gebeurd was."

In coma

Intussen ligt Dirk in een coma. "De kans dat hij eruit komt is klein, toch blijven we moed houden en blijven we hopen op een goede afloop. Of hij het haalt is nog maar de vraag, we blijven als familie hopen. Hij is een sterke man, we hebben zoveel bewondering voor hetgeen hij doet en al deed. We hopen nu echt op een mirakel. Het zijn heel bange uren en we kunnen alleen maar afwachten en hopen dat hij uit die coma geraakt."

 Voor zijn zus is het niet duidelijk hoe het ongeluk precies gebeurde. "Is hij gevallen of kreeg hij een hersenbloeding? Dat is niet duidelijk. Er reed iemand achter hem en die zag hem vallen. Aan zijn helm is alvast geen schade zichtbaar maar dokters weten niet of het om een bloeding ging of het om een ongeval ging waarbij hij stoemelings de borduur raakte."

Hoe dan ook heeft de familie het moeilijk en dat is zeer begrijpelijk. “Het is onwezenlijk, ik denk nog constant dat hij hier meteen zal binnenkomen en dan gewoon dag Nancy gaat zeggen. Fietsen was zijn hele leven, we kunnen alleen maar hopen."

Lees meer over