Paralympiër Dirk Boon heeft het niet gehaald, hij is overleden na val met fiets

Dirk Boon
Paralympiër Dirk Boon is overleden na zijn val vorig weekend in Herentals. Toen viel hij met zijn fiets en kwam daarbij zwaar tegen het asfalt terecht met zijn hoofd. Dat ongeluk werd hem nu fataal.

De atleet viel met zijn fiets in Herentals op zaterdag 21 augustus. Hij reed met zijn driewieler in de goot en kwam hierdoor ten val, waardoor hij met zijn hoofd op de straat belandde. De Mug kwam ter plaatse en Dirk werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij meteen op intensieve zorgen belandde. "Dirk is altijd al een vrije vogel geweest, ook al zit hij in een rolstoel. Hij wilde die dag gaan fietsen in Herentals en dank zij een tracker op zijn fiets, kunnen wij altijd een oogje in het zeil houden. Tijdens zijn rit zaterdag gebeurde het ondenkbare, opeens stond zijn fiets stil en mama probeerde hem te bereiken maar dat lukte niet. Uiteindelijk nam iemand in het ziekenhuis zijn telefoon op en die vertelde ons dat wat er gebeurd was", vertelde zijn zus Nancy toen.

Intussen is hij aan zijn verwondingen overleden. "De dokters hadden gebeld naar mijn moeder, die was er gelukkig bij toen hij overleed. We zijn allebei wel nog in chock en kunnen het nog niet geloven. Hij heeft van vorige week zaterdag tot nu in coma gelegen, en de dokters hebben geen idee wat er nu gebeurd is, maar er was geen verbetering. Het is aan de ene kant toch verschieten, terwijl je het ergens verwacht", reageert ze. 

Wij wensen de familie en nabestaanden veel sterkte. 

-

Dirk
Nancy en Dirk in betere tijden.

Lees meer over