Nonkel Jasper Stuyven trok, samen met anderen uit Begijnendijk, naar Parijs-Roubaix maar het mocht niet helpen

Parijs-Roubaix

Wielrenner Jasper Stuyven uit Leuven haalde het niet in Parijs-Roubaix, na pech voor Wout Van Aert in de finale reed de Nederlander Mathieu van der Poel als eerste over de meet, zijn ploegmaat Jasper Philipsen haalde het in de sprint voor de 2de plaats van Van Aert. De  nonkel van Stuyven en chocolatier in Begijnendijk Ivan (rechts op de foto) was, samen met andere inwoners en politici van de gemeente, afgezakt naar Templeuve, waar ze een gelijkaardige molen hebben staan als die in Betekom, op zo’n 30 kilometer van de finish. Eerder beloofde de chocolatier een speciale praline te maken indien Jasper zou winnen. "Die mag nog even in de ijskast, wie weet misschien lukt het volgend jaar."

Een 40-tal inwoners van Begijnendijk gingen in op de uitnodiging van Templeuve, waarmee de gemeente bevriend is, om de hel van het noorden ter plaatse te beleven. Iedereen hoopte op een overwinning van Stuyven maar dat lukte dus niet.

"Er is ergens iets gebeurd  waardoor hij niet mee kon, wat precies is nog niet duidelijk. Uiteindelijk eindigde hij 20ste en dat is toch ook al niet slecht. Hij heeft de pech van te moeten strijden tegen een gouden generatie. Hoe dan ook heeft hij veel talent en misschien lukt het volgend jaar wel. Ik had beloofd een speciale praline te maken indien hij zou winnen maar die plannen bergen we dus nog even op. Om Parijs-Roubaix te winnen heb je ook wel een dosis geluk nodig", reageert Ivan net na de finish.

Dat je ietwat geluk nodig hebt, moest ook Wout Van Aert aan den lijve ondervinden. Op amper 15 kilometer voor de finish, net toen hij een gaatje kon trekken op de Carrefour de l'Arbre, één van de kasseistroken, reed hij lek en moest hij Matthieu van der Poel laten gaan. 

Het gat nog dicht rijden, bleek onmogelijk en ook bij de sprint voor de 2de plaats moest hij het onderspit delven tegen landgenoot Jasper Philipsen. 

"Dat is natuurlijk heel spijtig maar we beleefden hier wel een fijne dag en werden door Templeuve fantastisch ontvangen. We hebben nu al afgesproken dat we volgend jaar weer naar hier komen", reageert Begijnendijks raadslid Fred Dekeyzer (Samen). 

Lees meer verhalen over Parijs-Roubaix want afgelopen zaterdag werd Georges Claes nog ereburger in Boutersem omdat hij 2 keer de wedstrijd won in 1946 en 1947.

Templeuve
In Templeuve staat een soortgelijke molen als die in Betekom, het schept een band tussen beide gemeenten
PArijs-Roubaix
Het was er in elk geval plezant, de afspraak voor volgend jaar is al gemaakt

Lees meer over