Nieuwe fietsoversteken voor Liersesteenweg met kruispunt Veldstraat en Kerkstraat

25 november 2022 | 17u18 | Gepost door christian.henn…
De Liersesteenweg aan de Kerkstraat

Op de drukke Liersesteenweg (N10) die Begijnendijk doorkruist legt Wegen en Verkeer aan het kruispunt met de Kerkstraat en de Veldstraat een nieuwe overrijdbare middenberm aan in printbeton. Aan beide zijden van deze middenberm worden twee fietsoversteken aangelegd, waar fietsers en schoolgaande jeugd veiliger de gewestweg kunnen oversteken.

Fietsers en voetgangers zullen weinig tot geen hinder ondervinden. Voor autoverkeer geldt een lokale omleiding. Het rijvak richting Aarschot wordt ingenomen voor het gewone autoverkeer. Een omleiding via de Mechelbaan, de Dorpsstraat en de Kleinesteenweg wordt aangeduid. Enkel de bussen van De Lijn en het zware vrachtverkeer +3,5 ton kan via tijdelijke verkeerslichten richting Aarschot blijven doorrijden. De rijrichting naar Heist-op-den-Berg blijft open voor alle verkeer.

Er is voor dit systeem gekozen om het zwaar vervoer zoveel mogelijk uit het centrum van Begijnendijk te kunnen houden dit ten voordele van de fietsers en voetgangers in het centrum.

Info: wegenenverkeer.be/begijnendijk.

Lees meer over