Markt verhuist naar centrum in Begijnendijk: "Dat is een goede zaak en ze zal daar ook blijven"

Markt Begijnendijk

Schepen van Openbare Markten David Dupont (Samen) noemt de aangekondigde verhuis van de wekelijkse donderdagmarkt in Begijnendijk sowieso een goede zaak. De markt verhuist naar het centrum omdat er werken gepland staan op de plek waar de markt nu doorgaat maar ook zonder die werken vindt Dupont het een goede beslissing. “We zien al jaren dat de markt erop achteruit gaat. Elk jaar komen er minder marktkramers bij dan dat er vertrekken. Met dit initiatief wil ik de markt opnieuw leven inblazen en zelfs opnieuw uitbreiden.”

Vanaf 6 april verhuist de markt van de Kerkstraat naar de Dorpstraat en het Kerkplein, aanleiding zijn de geplande werken in de Kerkstraat maar Dupont vindt het sowieso een goede zaak, ook al stonden er geen werken op de agenda.

“Ook na de werken keert de markt niet terug naar de vorige locatie. Het dorpscentrum is met de aanleg van de kerkomgeving helemaal afgerond. Het is niet meer dan logisch dat we dit nieuwe centrum dan ook ten volle benutten. In het centrum is de markt beter bereikbaar vanuit de verschillende beschikbare parkings en sluit ze ook beter aan bij de lokale middenstand. We zien al jaren dat de markt erop achteruit gaat. Elk jaar komen er minder marktkramers bij dan dat er vertrekken, dat is overigens een algemene tendens in Vlaanderen. Met dit initiatief wil ik de markt opnieuw leven inblazen en zelfs opnieuw uitbreiden.”

Dat de markt op 6 april verhuist is niet toevallig. “We willen van de opening van de nieuwe markt een echt feestje maken. De kinderen zijn dan thuis van school en kunnen met ouders en/of grootouders hun favoriete kramen herontdekken. Wij hebben aan de paashaas gevraagd of hij nog wat eitjes kan missen. Daarnaast voorzien wij een streepje muziek en een rad van fortuin waar er waardebonnetjes gewonnen kunnen worden.”