Man wordt onwel en rijdt frontaal in op wagen jong koppel

Themabeeld

Begijnendijk stond vandaag rond 16.00 uur even in rep en roer. Een oudere man was frontaal op een andere auto geknald met daarin een jong koppel en hun kindje. Alle inzittenden werden afgevoerd naar het ziekenhuis.De foto is louter illustratief.

“Rond 16 uur hoorden we plots een knal, vlak voor onze oprit aan de Plankenbrug. Ik dacht eerst aan de ontploffing van een gasfles. Mijn zoontje van 7 dacht aan een aanslag.” Bedrijfsverpleegkunde Koen Fleurman (43 j.) is er nog altijd niet goed van. “Toen ik ging kijken wat er aan de hand was, zag ik dat er twee auto’s frontaal tegen elkaar waren gebotst, met aan de ene kant een oudere man van rond 60-70 jaar oud en aan de andere kant een jong koppel met een meisje van 2,5 jaar. De oudere man was er slecht aan toe en moest uit zijn auto geholpen worden. Samen met een buur, die verpleegkundige is, hebben we hem een halskraag aangetrokken. De buur is dan ook reanimatie begonnen, want het leek alsof de man een soort infarct had gekregen. Het jonger koppel met het kindje heb ik binnen wat laten rusten in afwachting van de komst van politie en ambulances.”

De buurt schoot meteen in actie. Omdat er een vloeistof uit een van de auto’s liep, gingen een aantal mensen aan de slag met brandblussers, om een mogelijke explosie te vermijden. Later zijn beide partijen afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook de wagens moesten getakeld worden. De straat werd ruim twee uur afgesloten.

Even schrikken

“Het is toch even heel hard schrikken als je zoiets ziet”, gaat Koen verder. “In onze straat mag je maar 50 km/uur rijden en beide wagens reden zeker niet sneller. Maar toch, zelfs tegen die snelheid op elkaar inrijden heeft dat zeker een impact. De vrouw van het koppel raakte gewond aan haar nek en schouder en de man had last van een pijnlijke voet. Gelukkig was het kindje ongedeerd. Maar ik vond het zeker belangrijk dat ze snel uit het zicht van het ongeluk waren, want de oudere man was er niet goed aan toe.”

Lees meer over