Mamadepot viert 2 jaar: "Hulp is echt nodig", zegt verantwoordelijke Wendy De Cock

Begijnendijk Mamadepot
“Feest in de Stad” zong Noordkaap destijds en dat was zeker het geval afgelopen weekend in het Mamadepot in Begijnendijk, of toch niet want tijdens de feestelijkheden klonk ook een noodkreet. De vereniging bestaat 2 jaar maar luidt ook de noodklok. 

Er werd gevierd met hapjes, drankjes en kinderanimatie. Als partner van het Huis van het Kind stond ondertussen de deur van het Mamadepot open voor het aanwezige publiek. Het was een topweekend met veel gelukkige en lachende gezichtjes.”We bestaan nu een tweetal jaar, in Tielt-Winge al vier jaar en in Leefdaal 6 jaar. We rekenen constant op wilde weldoeners want daar is nood aan”, zegt Wendy De Cock van Mamadepot.

Volgens haar hebben almaar meer mensen nood aan de hulp van het Mamadepot. “Sommige mensen komen bij ons langs omdat ze op zoek zijn naar duurzame spullen, de meesten omdat ze elders het niet betaald krijgen. We zien hier best schrijnende taferelen. Veel mensen zijn blij met weinig, dat merk je heel goed wanneer de heilige man, Sint-Niklaas, zijn inkopen doet. ”

Eenieder die het Mamadepot iets kan geven, is meer dan welkom en de gegadigden mogen twee keer per maand langs komen, één keer op de 2de woensdag van de maand, één keer op de 4de zaterdag.' Elke hulp is er meer dan welkom."

Het Mamadepot vind je aan de Kleine Steenweg 2A in Begijnendijk. 

Mamadepot

Lees meer over