Louis en Irma zijn beiden 94 en 75 jaar getrouwd: "Je moet water bij de wijn doen, anders lukt het niet"

75 jaar getrouwd

Lodewijk Huybrechts, zeg maar Louis, en Irma Claes zijn beiden 94 jaar oud en vierden op 3 januari hun 75ste huwelijksverjaardag. “Het was liefde op het eerste zicht.”

Wanneer je 75 jaar getrouwd bent, beleef je je rodium verjaardag en dat is iets wat niet iedereen te beurt valt, Louis en Irma slaagden er wel in, de 2 huwden op 3 januari 1948. “We leerden elkaar kennen op de kermis, internet bestond toen niet he en het was meteen boenk patat erop.Het was meteen grote liefde”, vertelt Louis

Samen met zijn vrouw Irma dweilde hij jarenlang de markten af als marktkramer en intussen is het al meer dan 75 jaar grote liefde tussen de twee. “Vandaag gaan ze sneller uit elkaar. Je moet water bij de wijn doen he om een huwelijk te doen slagen.”

Schepenen Maggie Thielemans (Samen) en Kathleen Van Vlasselaer (S.A.F.E) gingen samen het koppel gelukwensen namens het gemeentebestuur en ook het koningspaar feliciteerden hen in een brief.

Het koppel heeft één kind en één kleinkind. “We zijn samen gaan eten voor onze huwelijksverjaardag. We hebben een zeer goed en gelukkig leven gehad, het is volmaakt. Het geheim om lang te leven? We hebben nooit gerookt.”