Knelpunt Liersesteenweg wordt aangepakt, hinder van 1 tot 23 december

Werken

Het kruispunt van de Liersesteenweg (N10) met de Veldstraat en de Kerkstraat in Begijnendijk wordt fietsveiliger gemaakt. Dat gebeurt nadat het Agentschap Wegen en Verkeer eind 2020 een bevraging deed bij lokale besturen i.v.m. knelpunten op schoolroutes langs gewestwegen.

Het lokale bestuur besliste n.a.l.v. de bevraging bovenvermelde oversteekplaats door te geven en het agentschap maakt er nu werk van.

De werken zijn voorzien in de periode van 1 tot 23 december. “Medewerkers van AWV lieten weten dat er een oplossing voor het knelpunt werd uitgewerkt. Zo worden er, rekening houdend met de regelgeving voor uitzonderlijk vervoer, plaatselijk eilanden in printbeton geplaatst”, luidt het bij de gemeente.

Aan beide zijden van die middenberm worden twee fietsoversteken aangelegd, waar fietsers en schoolgaande jeugd veiliger de gewestweg kunnen oversteken in de toekomst.

Tijdens de werken wordt er een omleiding voorzien voor personenwagens (-3,5 ton), die komen van Heist-op-den-Berg en rijden in de richting van Aarschot, langs het centrum van Begijnendijk of de Mechelbaan, Sleutelbaan en Haltestraat via het station van Begijnendijk.

Het doorgaand verkeer dat komt van Aarschot en rijdt in de richting van Heist-op-den-Berg is toegelaten. Vrachtwagens zijn toegelaten in beide richtingen.

Ter hoogte van de werkzaamheden wordt beurtelings verkeer geregeld aan de hand van verkeerslichten en geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u.