GBS De Klimroos viert pensioen juf Wenda met muzikale ode

Klimroos pensioen

GBS De Klimroos aan de Professor Scharpélaan in Betekom vierde dubbel feest.

Juf Wenda Weckhuysen, een geliefde leerkracht met meer dan 30 jaar dienst, ging met pensioen. Juf Wenda was een geliefde figuur op de school. Ze was gekend om haar creativiteit, passie voor taal en haar engagement met de leerlingen. Ze organiseerde onder andere elk jaar avontuurlijke bosklassen in Durbuy en kroop elk jaar in de kleren van Lotta de kip voor een vriendschapsproject tussen de tweede kleuterklas en het derde leerjaar. Om haar te eren, organiseerden haar collega's en de leerlingen een onvergetelijke verrassing. Ze haalden haar op met de schoolbus, waarna ze langs een haag van enthousiaste Klimrooskids met vlaggetjes en een rode loper passeerde. De dag werd afgesloten met "Wenda, the musical", een muzikale ode aan haar jarenlange carrière.

Naast het pensioen van juf Wenda was er nog meer reden tot feest in De Klimroos. De school behaalde uitstekende resultaten op de OVSG-toetsen, met scores boven het Vlaamse gemiddelde op alle geëvalueerde vakken: wiskunde, Nederlands, Frans, wereldoriëntatie en lichamelijke opvoeding. Schepen van onderwijs Bart Sorée (N-VA) is trots op de prestaties van de school: "De afgelopen schooljaren hebben ze hard ingezet op onderwijskwaliteit, met een sterke focus op wiskunde en Nederlands. Die inspanningen werpen nu duidelijk vruchten af."

"De uitstekende OVSG-resultaten en het warme afscheid van juf Wenda tonen aan dat GBS De Klimroos meer is dan een gewone school. Het is een plek waar leren centraal staat, maar waar ook aandacht is voor creativiteit, engagement en een warme band tussen leerlingen en leerkrachten. De Klimroos is dan ook terecht trots op haar team en haar leerlingen", zo verklaart juf Annemie Van Passel, die ons deze mooie foto's bezorgde, trots.
GBS De Klimroos kwam eerder nog in het nieuws met een ode aan doelman van de Rode Duivels Koen Casteels, wiens portret ook op sporthal de Tumkens in Betekom werd aangebracht.