Felix blaast 102 kaarsjes uit: “Elke dag spek en eieren is blijkbaar niet zo slecht”

FElix

Felix Nelsen of Fee uit Begijnendijk werd op maandag 8 augustus 102 jaar en woont nog altijd thuis. Tot vorig jaar ging hij zelfs nog fietsen. “Ik eet al meer dan 50 jaar elke dag spek met eieren, zo slecht zal dat dan wel niet zijn he”, steekt hij lachend van wal wanneer we hem ontmoeten.

In Felixs leven gebeurde er heel wat, de eerste transistorradio kwam op de markt, de eerste tv-uitzending beleefde hij ook, net als de eerste man op de maan maar ook de mijnramp in Marcinelle, de bouw en afbraak van de Berlijnse muur, de eerste internetverbinding in ons land, het Heizeldrama, de oprichting van Sabena, de eerste elektrische trein en zoveel meer.

Tijdens de wereldoorlog sloeg hij op de vlucht en belandde hij in het Franse Malras, op zo’n 25 km van Carcassonne in het zuiden van Frankrijk, later was hij ook nog krijgsgevangene in Bordeaux.  “Alles is voorbij, ik sta daar niet echt bij stil”, zegt Felix die tot zijn 101ste wekelijks nog met de fiets reed, elke week deed hij 3 x 40 km, weliswaar met een elektrische fiets maar weinigen zullen het hem nadoen. “Je moet in beweging blijven he.”

Lees verder onder de foto.

Felix
Tot vorig jaar fietste hij nog 3 x 40 km per week

Ook in ziekenhuis spek met eieren gemaakt

Zijn vrouw Josephine Kerselaers leerde hij kennen op de kermis. “We waren meteen dol op mekaar. We zijn 71 jaar getrouwd geweest en hebben zolang het bed gedeeld, ze is overleden in 2015 op 91-jarige leeftijd. “

Veel ziek is Felix nooit geweest, één keer kreeg hij een hersenvliesontsteking en recent moest hij nog eens naar het ziekenhuis. “In het ziekenhuis maakte hij zelf zijn spek met eieren, dat eet hij elke dag. Toen het personeel hem voorstelde om het op zijn kamer op te eten, deed hij dat niet, hij verorberde het liever samen met hen. Vroeger ging hij voor zijn spek naar de markt in Aarschot, aan het kraam moest hij niet aanschuiven en werd hij onmiddellijk bediend, hij is wellicht de klant die het langste wekelijks langskwam”, vertelt kleinzoon Erik.

Lees verder onder de foto. 

Felix
Toen hij in het ziekenhuis verbleef, maakte hij zelf spek met eieren

Geen feest voor 100ste verjaardag door coronamaatregelen: “Dan leef ik wel een jaar langer”

Het grootste deel van zijn professionele leven was hij machinist maar hij deed ook andere jobs, onder andere in de bouw en hij werkte op de luchthavens van Keerbergen en Zaventem.

Felix ging met pensioen in 1976, in 2018 was hij even lang met pensioen als dat hij gewerkt had. “Ik begon mijn loopbaan bij de spoorwegen als stoker op stoomlocomotieven. Ik heb gewerkt van mijn 9de. Ik heb een heel mooi leven achter de rug en niets moet nu nog. Ik ben content en kon niet gelukkiger zijn. Al wat ik vandaag nodig heb, brengen ze mij."

Felix heeft 5 kinderen maar over het aantal kleinkinderen moet hij even nadenken. “Laat me even tellen, het zijn er negen en ik heb meer dan tien achterkleinkinderen, ik denk 13 maar helemaal zeker ben ik niet.”

Zondag wordt de verjaardag van Felix gevierd met de familie. “Er komt een frietkot langs en we hebben ook een duofiets gehuurd zodat we met hem nog eens kunnen gaan fietsen. Natuurlijk zijn we blij dat hij nog zo goed is, daar tekent iedereen toch voor. Toen hij 100 werd tijdens de coronacrisis en we niet echt een feest konden organiseren zei hij dan blijf ik nog wel een jaar leven zodat we het dan kunnen vieren”, besluit kleinzoon Erik.

Lees meer over