Eerste spade in de grond voor bouw nieuw chirolokaal: "We hopen er in september 2023 in te kunnen trekken"

Eerste spade chirolokaal Betekom

Het bouwcomité, leden van de chiro Betekom en burgemeester Bert Ceulemans (Samen) staken afgelopen weekend de eerste spade in de grond voor de bouw van een nieuw gebouw op het grasveld achter de sporthal, tussen de scholen Klimroos en ’t Sjibke. De hoop is om volgend jaar in september het nieuwe gebouw al in dienst te kunnen nemen.

“We zaten voor het eerst hierover samen in april vorig jaar en in september besloten we om effectief een nieuw gebouw te zetten. Van de gemeente krijgen we een renteloze lening van 200.000 euro en een even grote subsidie. Naast de jaarlijks terugkerende events om centen in het laatje te brengen, organiseerden we met het bouwcomité een Valentijnsontbijt en een after work party, we gingen ook helpen op andere events zoals Rock Werchter. Zodra we een aannemer gevonden hebben, willen we ook kijken waar en hoe we zelf een stuk van de bouw in handen kunnen nemen en helpen waar mogelijk, ik denk hierbij dan vooral aan de binnenafwerking”, zegt Johan Elsen van het bouwcomité.

Lees verder onder de foto. 

eerste spade
Hopelijk kunnen de leden volgend jaar in september naar hun nieuw gebouw

Deel zelf doen

Hoe dan ook was de bouw van een nieuw gebouw noodzakelijk. “De gemeente wil het terrein herontwikkelen, we moeten daar weg mid 2024, maar het was ook in slechte staat. Een recente storm in het voorjaar veegde al een deel weg. Ik ben een plus vijftiger en zolang ik weet hebben mensen het over de verouderde lokalen die weg moesten.”

In de nieuwbouw is ook een polyvalente zaal voorzien. “Die willen we verhuren aan verenigingen maar je kan er ook een verjaardagsfeest organiseren. In de zomer worden er dan jeugdkampen in georganiseerd. Het gebouw zal vrij groot zijn maar we hebben dan ook een 200 tal leden en er komen nog altijd leden bij.”

De chiro hoopt alvast de bouw rond te krijgen tegen september. “We zijn altijd nog op zoek naar vrijwilligers die een handje willen komen helpen.”

Lees meer over