Begijnendijkse wielerclub mag als eerste deelnemen aan Levensloop, een event om mensen met kanker te helpen

KWB Begijnendijk

De wielertoeristen van KWB Begijnendijk willen zich inspannen voor Levensloop, dat is een solidariteitsbeweging van Stichting tegen Kanker, die mensen die kanker hebben of hebben gehad in de bloemetjes zet. Tegelijk zamelt Levensloop ook geld in ten voordele van wetenschappelijk kankeronderzoek en lokale projecten die bijdragen aan het welzijn van patiënten en hun naasten. Dat doen ze onder andere met een fietstocht en daar willen de Begijnendijkse wielertoeristen zich graag voor inzetten. Het is de eerste keer dat het event ook wielertoeristen betrekt bij het gebeuren, bedoeling is om na het pilootproject met die van Begijnendijk ook anderen te betrekken. 

Het event wordt dit jaar voor het eerst opengesteld voor wielertoeristen en de voorzitter van Levensloop, Hugo Lachi, ging samenzitten met de wielertoeristen van Begijnendijk die maar al te graag een traject wilden uitwerken en ook zorgen voor de organisatie.

“We kregen de vraag om een route uit te zetten en dat deden we met veel passie. Bedoeling is dat we naar Leuven fietsen, daar iets drinken en dan terug rijden voor het goede doel”, zegt Patrick Breuls van de wielerclub.

Bedoeling is dat het nieuwe initiatief op termijn een even grote dimensie kan krijgen als dit van de lopers en de wandelaars die al deelnamen aan eerdere initiatieven.  

"Zo hopen we voor volgende edities een vertrek van wielertoeristen uit meerdere omliggende gemeenten te organiseren en zelfs de recreatieve fietsers in familieverband te mobiliseren", vult Lachi aan.

Dit jaar kunnen wielertoeristen vooralsnog enkel deelnemen aan een door motards begeleide fietstocht van 100 km met vertrek uit Begijnendijk maar Breuls droomt ook van meer. “Hopelijk kunnen we het initiatief de volgende jaren uitbreiden en er nog meer van maken, dit is alvast een aanzet.”

De route dit jaar gaat over 50 km en brengt de deelnemers naar de locatie van het Levensloop event waar ze aan kunnen deelnemen voor 15 euro. Daarvoor krijgen ze 2 consumpties vooraleer ze de terugtocht aanvatten.

Alle info en inschrijvingsmodaliteiten vin je via https://www.levensloop.be/content/100-km-fietsen-voor-levensloop

Meer informatie over het initiatief vind je op https://www.levensloop.be/relays/leuven-2023