Augusta en Felix vieren 60 jaar huwelijksgeluk: "Nooit een ander gewild"

Felix en Augusta

Augusta Vodermans (79) en Felix Kennis (85) uit Betekom, een deelgemeente van Begijnendijk, vierden op zondag 25 september hun 60-jarig huwelijk. Er kwam geen groot feest aan te pas, zo is het koppel niet, maar ze gingen wel genieten van een lekker etentje met hun 2 kinderen, 4 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. “Als ik mijn leven kan herbeginnen, koos ik opnieuw voor hem”, zegt Augusta.

Liefde kan heel mooi zijn en bij dit koppel voel je dat ze voor elkaar werden geboren, de liefde tussen hen en de magie is er nog altijd. “We leerden elkaar kennen op café. Toen zorgden jukeboxen nog voor de muziek, we dansten menig nummer op de hits van Elvis Presley. Eerder bleef het bij babbelen en dan nogmaals babbelen, uiteindelijk werd het meer. Ik was toen 18, hij 24.”

De vonk sloeg over en uiteindelijk huwde het koppel, dat is nu 60 jaar geleden. “Ik was van Betekom, hij van Aarschot. Het geheim voor een goed huwelijk is simpel, je moet gewoon veel praten en veel water bij de wijn doen en dit langs beide zijden. Ik vergelijk het vaak met het weerbericht, de ene dag voorspellen ze regen en dan weer zonneschijn.”

Maurice zou zijn hele leven werken als glasplaatser, toen de kinderen geboren werden ging Augusta voor de kinderen zorgen, vandaag genieten ze van hun pensioen. “Dat ging toen zo, de vrouw zorgde voor de kinderen. We voelen ons nog in de fleur van ons leven. Als het mag, wil ik graag nog eens naar de Noordzee, dat vinden we beiden leuk om daar te vertoeven.”

Burgemeester Bert Ceulemans (Samen) en schepen Steven Vermeulen (Leef) brachten een bezoek aan het paar, wij wensen hen veel geluk en we sturen hen zeker onze wensen voor dit trouwgeluk.

Lees meer over