Zoon en moeder uit Scherpenheuvel-Zichem opgepakt in centrum Aarschot voor drugsverkoop

De foto is louter illustratief

Een 31-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem en zijn 65-jarige moeder liepen op donderdag 30 mei tegen de lamp. Toen agenten van de politiezone Aarschot hun controleerden overhandigde de man hen spontaan een zakje waarin meer dan 13 gram cannabis zat. De mama had 610 euro cash geld op zak.  Het parket van Leuven vorderde de onderzoeksrechter voor handel in verdovende middelen.  

De controle gebeurde rond 18.50 uur in de Nieuwstraat, in het centrum van Aarschot. Beide personen werden gefouilleerd en meegenomen naar het politiecommissariaat. De man legde een positieve speekseltest af en gaf in zijn verhoor toe drugs te verkopen om zijn eigen gebruik te kunnen financieren. De moeder van de verdachte gaf in haar verhoor aan op de hoogte te zijn geweest van de verkoop van verdovende middelen door haar zoon. De moeder mocht na het verhoor beschikken. 

Tijdens de huiszoeking in de woning van de verdachte werd er 155 gram marihuana, bijna 41 gram hasjiesj, een grote hoeveelheid gripzakjes, twee precisieweegschalen en 750 euro gevonden.

Het parket van Leuven vorderde de onderzoeksrechter voor handel in verdovende middelen. De verdachte werd op vrijdag 31 mei voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die de man aanhield. De aanhouding werd door de raadkamer op dinsdag 4 juni bevestigd. 

De recherche van politiezone Aarschot zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter.

 

Lees meer over