Wagens kunnen vanaf juli niet meer langs de spoorovergang in de Goorstraat

Spoorovergang
Foto: Google Maps/Streetview

De spooroverweg in de Goorstraat in Aarschot wordt binnenkort afgesloten. Spoorwegbeheerder Infrabel gaat er binnenkort aan de slag. Voor het gemotoriseerd verkeer komt er een alternatief, wat precies is nog niet duidelijk.  

Waar het kan, wil Infrabel overwegen vervangen door alternatieven. “Dat komt niet alleen de stiptheid en veiligheid van het treinverkeer ten goede, maar ook de veiligheid en mobiliteit in onze eigen stad”, zegt schepen van Mobiliteit Stef Van Calster (N-VA).

De overweg wordt op 30 juni permanent afgesloten en omgebouwd tot een fietsoverweg, eerder gebeurde dat ook al in de Winterstraat. Op termijn wil Infrabel beide overgangen vervangen door een fietstunnel.

“Ook tussen de Oudenstokstraat en de Opperstraat wil Infrabel een fietstunnel aanleggen”, vult burgemeester Gwendolyn Rutten ( Open Vld) aan. “Daarvoor hebben ze in april 2022 een omgevingsvergunning aangevraagd. De werken zouden, afhankelijk van de huidige planning en het verkrijgen van de aanvraag, starten rond begin 2023. Voor het begin van de werken zullen Infrabel en de stad een info-moment organiseren voor de buurtbewoners.”

Lees meer over