Wachtlijst voor woning loopt op tot vier jaar, zo protesteert Vlaams Belang

vl belang

Vlaams Belang voerde in Aarschot donderdag actie om mensen die geen dak boven hun hoofd vinden een hart onder de riem te steken. De leden deelden er koffie en chocomelk uit op de markt. “Ook in onze stad zijn er wachtlijsten en staan mensen in de kou. De wachtlijst loopt op tot gemiddeld vier jaar.”

De actie kaderde in een nationale camopagne waarbij de partij aandacht vraagt voor mensen die geen dak boven hun hoofd hebben. Voorbijgangers konden een vrijblijvende donatie doen voor het goede doel. “We vragen tegelijkertijd ook aandacht voor het falende Vlaams woonbeleid. Er staan nu al 176.000 gezinnen op een wachtlijst voor een sociale woning met een wachtlijst die oploopt tot gemiddeld vier jaar. Dat moet anders.Steeds meer mensen bij ons hebben het moeilijk”, zegt voorzitter en gemeenteraadslid Nico Creces. “We willen hen graag een hart onder de riem steken met deze actie en bovendien het bewustzijn rond armoede vergroten.”

Volgens Vlaams Belang wordt het voor elke Vlaming moeilijker om nog een eigendom te kopen, net dat willen ze aan de kaak stellen

 “Het afschaffen van de woonbonus, de invoering van de renovatieplicht en de stijgende prijzen op de vastgoedmarkt, doen de nood aan betaalbare huurwoningen fors toenemen. Maar ook binnen het sociale woonbeleid zijn er grote problemen. Meer dan 176.000 gezinnen staan op een wachtlijst voor een sociale woning. De wachtlijst loopt op tot gemiddeld vier jaar. Dat is ronduit onaanvaardbaar. Ook hier in Aarschot zijn er wachtlijsten en staan gezinnen in de kou.”

 

Lees meer over