Vrije Basisschool Ourodenberg en Damiaaninstituut Aarschot slaan de handen in mekaar voor STEM-onderwijs

29 september 2023 | 10u37 | Gepost door redactie
VBSO
Tijdens een pilootproject zullen Vrije Basisschool Ourodenberg en Damiaaninstituut Aarschot samen de uitdaging aangaan om de STEM-educatie naar een hoger niveau te tillen. Vanaf dit schooljaar zullen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van het VBS Ourodenberg (bijna) wekelijks STEM-lessen krijgen in de labo’s van het Damiaaninstituut.

Deze STEM-lessen worden geïntegreerd in het kader van de wereldoriëntatielessen. De onderwerpen variëren van wetenschappelijke thema’s tot meer specifieke STEM-gerichte onderwerpen, zoals communicatie, jobclub, klimaat, energie en elektriciteit en de ruimte.

Afgelopen week zaten de directies en betrokken leerkrachten van beide scholen samen om het pilootproject concreet te maken. "Door de samenwerking van beide scholen zal er een unieke leeromgeving gecreëerd worden waarin leerlingen worden aangemoedigd hun nieuwsgierigheid te verkennen en hun wetenschappelijke en technische vaardigheden te ontwikkelen. Deze STEM-initiatieven beloven niet alleen de leerlingen van vandaag te inspireren, maar ze leggen ook de basis voor de innovators en probleemoplossers van morgen", klinkt het.

*Tekst: Laurien Holsbeeks.

Lees meer over