Verdachte brandstichting opgepakt

Inbraak in Leuven ontdekt door spoorwegpolitie van Gent

In Aarschot werd op maandag 28 november een verdachte opgepakt nadat agenten opgetrommeld waren voor een brand aan de warenhuizen Carrefour en Hubo langs de Liersesteenweg in Aarshot. De verdachte weigerde elke medewerking maar kon ook aan een andere brandstichting worden gelinkt.

De feiten speelden zich af rond 18.50 uur. Bij aankomst vonden de agenten brandsporen aan paletten die tegen het gebouw van Carrefour stonden en aan een elektriciteitscabine aan de overzijde van de dienstweg. De brand werd opgemerkt door een werknemer van de Hubo.

Het parket stelde het labo en een branddeskundige aan. Volgens hun eerste bevindingen leek de brand te zijn aangestoken.

 Bij de rondgang van de gebouwen kon men een vrouw aantreffen met een bidon in haar handen. Wegens de verdachte situatie werd ze gearresteerd.

De vrouw weigerde elke medewerking. De politie heeft in een tuinhuis van de Hubo een rugzak van de verdachte aangetroffen waarin  handschoenen en een aansteker staken.

 Het gaat om een 51-jarige vrouw uit Aarschot. Tijdens haar verhoor ontkende ze de feiten en beweerde ze dat ze enkel een warme plek zocht maar camerabeelden konden haar linken aan een brandstichting van een container aan de achterzijde van de Hubo in de nacht van 27 op 28 november.

Het parket van Leuven vorderde de onderzoeksrechter voor opzettelijke brandstichting. De verdachte werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden. Zij verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

Het onderzoek wordt verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Lees meer over