Verbonden Stad is uniek project waar iedereen aan kan deelnemen

Verbonden stad

CC Het Gasthuis in Aarschot komt met een opmerkelijk kunstproject waarvoor ze op zoek zijn naar 120 enthousiaste Aarschottenaren die mee willen helpen aan Verbonden Stad van theatergezelschap Ultima Thule. We leggen u graag uit waarover het precies gaat.

Bedoeling is om 15 zogenaamde huisjes door te geven aan verschillende bewoners van de stad die telkens hun eigen impressies achter laten. Zie het huisje als een soort kaart waarop een aantal instructies staan. Zo bijvoorbeeld word je gevraagd welke geur je in je eigen huis ruikt of wat je hoort en wordt er gepolst naar andere impressies maar er zijn ook doe-opdrachten bij.

De huisjes worden door de inwoners aan elkaar doorgegeven. “Ze kennen elkaar niet maar zullen elkaar ontmoeten tijdens het ritueel. Op het einde zijn alle huisjes gevuld met de beelden die elke deelnemer toevoegde. Met al dit materiaal maakt Ultima Thule de verbeelde Verbonden Stad.”

De installatie  wordt tijdens het Boze Wolffestival in maart in CC Het Gasthuis tentoongesteld. “Als een blijvende herinnering aan alle verbindingen die in de stad zijn gelegd.”

Wie aan het project wil deelnemen kan zich online gratis inschrijven voor 4 februari.

Bekijk hier alvast de trailer voor het project.