Theo Francken steekt handen uit de mouwen

Theo Francken

Burgemeester van Lubbeek en kamerlid Theo Francken (N-VA) ging vrijdag 16 september in een Aarschots café een tapinstallatie helpen kuisen en in een ander hielp hij een tapinstallatie monteren. Hij deed dat samen met techniekers van AB InBev in het kader van de zogenaamde Zomerstage van Voka waarmee die politici de kans willen geven om op bezoek te gaan bij Vlaams-Brabantse bedrijven. Dit jaar waren er 142 inschrijvingen, een record.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

De Zomerstages lopen al van midden augustus. Op 19 augustus trapten Vlaams parlementslid Chris Steenwegen en Vlaamse minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir de Voka zomerstages voor de provincie Vlaams-Brabant af. 

"Zo zorgen we ervoor dat parlementsleden, maar ook regeringsleden, de uitdagingen van een bedrijf beter leren kennen door er een halve dag mee te draaien”, legt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Vlaams-Brabant, uit. “We merken ieder jaar opnieuw dat politici op het terrein veel meer te weten komen over ondernemerschap en over hoe een onderneming echt in elkaar zit. Dat is in tijden van energietekorten en bevoorradingsproblemen, maar ook arbeidstekorten, zeker een troef.”

Voor Francken was het alvast een fijne ervaring en hij stak ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen. “Thuis doe ik weleens kleine klusjes maar dit heb ik nog nooit gedaan, een spoelbak plaatsen.”

Theo Francken