Senior staat oog in oog met vermoedelijke inbrekers die net ervoor in haar flat aan de slag waren

inbrekers
Een vrouw van in de 60 beleefde de schrik van haar leven op donderdag 2 februari. Toen ze rond de middag thuiskwam in haar flat in Aarschot botste ze op twee meisjes in de gang die lachten en het op een lopen zetten. Even later merkte ze dat er ingebroken was in haar appartement. Wellicht stond ze oog in oog met de dieven die ook elders in het flatgebouw aan de slag waren. 

"Rond de middag kreeg ik telefoon van ons moeder die me vertelde dat er bij haar was ingebroken. Dieven hadden de deur geforceerd omdat ze het slot niet meteen openkregen, dat was een deftig slot dat geplaatst werd door de vorige bewoner nadat die ook ongewenst bezoek had gekregen, er wordt daar wel meer ingebroken", vertelt de zoon van het slachtoffer Gert Oostens. 

Die laatste ging meteen ter plaatse en zag hoe de dieven alle kasten hadden geopend en het appartement hadden doorzocht. "Zeer veel buit konden ze niet maken maar ze zijn wel aan de haal met de trouwring van mijn bompa, mijn grootmoeder verhuisde recent naar een rusthuis, en wat juwelen. Dat heeft natuurlijk wel veel emotionele waarde."

Even later kreeg Gert opnieuw telefoon van zijn moeder want ook de buurvrouw was intussen thuisgekomen en merkte dat er ook daar dieven aan het werk waren geweest. "Het is daar echt een plaag. Toen mijn grootmoeder er nog woonde kreeg ook zij dieven over de vloer."

Lees meer over