Peterschapsconcert herdenkt Tweede Wereldoorlog

Peterschapsconcert

Op 29 september organiseren 6 Gp CIS en de stad Aarschot weer een Peterschapsconcert naar aanleiding van de bevrijding van Aarschot in de Tweede Wereldoorlog. Net zoals bij de vorige edities, verzorgt de Koninklijke Muziekkapel van De Gidsen ook dit jaar de muziek.

De 6de Groep Communicatie- en Informatiesystemen is een eenheid in de schoot van de Landcomponent. Haar hoofdopdracht bestaat erin IT-ondersteuning te bieden aan operaties en trainingen van Defensie, zowel in het binnen- als het buitenland. Sinds jaar en dag is 6 Gp CIS ook de peterschapseenheid van de stad Aarschot.

De Koninklijke Muziekkapel van De Gidsen werd opgericht in 1832 en heeft al over de hele wereld opgetreden en haalde verschillende prijzen binnen. Commandant kapelmeester Yves Segers leidt het harmonieorkest en naast Clara De Decker als gastspreker wordt er dit jaar ook nog een gastoptreden toegevoegd aan het Peterschapsconcert, namelijk van sopraan Anneke Luyten.

“Samen met onze petereenheid 6 Gp CIS organiseren we al voor de 17de keer een Peterschapsconcert om de bevrijding van Aarschot tijdens WOII te herdenken. Met de Koninklijke Muziekkapel van De Gidsen staat ons Peterschapsconcert garant voor een muzikale avond op topniveau én een waardige herdenking van een belangrijke pagina uit de geschiedenis van onze stad”, zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld).

Na het concert is er een receptie voorzien en de opbrengst van het concert gaat integraal naar een lokaal goed doel.

Het Peterschapsconcert vindt plaats op donderdag 29 september om 20 uur in de Theaterzaal van CC Het Gasthuis. Tickets zijn verkrijgbaar via www.hetgasthuis.be en kosten 19 euro.