Pakhuis langs Renskade staat op instorten en moet verplicht worden afgebroken: "Veiligheid gaat boven alles"

Pakhuis

Het pakhuis aan de Roland Renskade in Aarschot moet verplicht worden afgebroken omdat er instortingsgevaar dreigt. Op maandag 28 november kwam een deel van het pakhuis naar beneden aan de kant van de binnenkoer. Politie en brandweer kwamen meteen ter plaatse.

Het gaat dus om een deel van de binnenkoer en niet op de kade of de T. De Beckerstraat. Er vielen ook geen gewonden en er is alleen materiële schade.  “Na de stabiliteitscontrole door deskundigen bleek dat de stabiliteit van het gebouw niet langer gegarandeerd kan worden. Veiligheid gaat in onze stad boven alles. Daarom heb ik beslist dat het pakhuis onverwijld gecontroleerd moet afgebroken worden zodat verdere schade of gevaar kan vermeden worden. We zijn hierover momenteel in overleg met de eigenaars maar willen dat dit zo snel mogelijk in orde gebracht wordt.”

Intussen zijn er enkele veiligheidsmaatregelen van kracht: de pop-up winkel Woauw wordt uit voorzorg tijdelijk gesloten tot de situatie opnieuw stabiel is. Voor Activ Interim gelden veiligheidsmaatregelen op de achterkoer. In de tuin van Harte Troef wordt een deel afgespannen.

“Ook de Roland Rens Kade is afgezet en mag op het betreffende deel niet betreden worden. Over de precieze verkeerssituatie op de Roland Renskade berichten we i.s.m. de politie vandaag nog meer uitgebreid. We benadrukken dat de betrokken handelaars zelf slachtoffer zijn van deze situatie, dit is bijzonder jammer en brengt heel wat hinder met zich mee, maar veiligheid gaat altijd voor. We stellen alles in het werk om de veiligheid te garanderen”, besluit de burgemeester.

Lees meer over