Overnachten in Park Schoonhoven? Als het van de stad Aarschot afhangt kan het

park Schoonhoven

De stad Aarschot wil in 2023 ook overnachtingen mogelijk maken in het Park Schoonhoven, in de zomer van 2022 konden Aarschottenaren dat ook al doen. De stad zoekt nu ondernemingen of vzw’s die, tussen 1 mei en 3 november, de logies willen uitbaten.

De verantwoordelijken in de stad zijn alvast overtuigd van de meerwaarde van het initiatief.

“Park Schoonhoven is een prachtig stukje groen vlak bij ons gezellige stadscentrum. Het is er zalig ontwaken op een unieke locatie. Daarom zoeken we een tijdelijke logiesuitbating. We roepen dus alle ondernemers op om hun kans te wagen en een concept in te dienen”, zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld).

De uitbating is voorzien van 1 mei tot en met 3 november en de stad stelt hiervoor een specifieke zone van het Park Schoonhoven open.Omdat de uitbating maar tijdelijk is, zijn enkel tijdelijke constructies toegestaan, bijvoorbeeld tenten”, vult schepen van Stadspatrimonium en Investeringen Bert Van der Auwera (Open Vld) aan.

Wie geïnteresseerd is, heeft tot 7 april de tijd om zich in te schrijven via een mail aan lokale- economie@aarschot.be.

Kandidaten moeten een conceptnota indienen die bestaat uit de toelichting van het concept, een plan van aanpak en minstens 6 foto’s van de logiesinrichting, het uitzicht en de gebruikte materialen.

“Elk ingediend voorstel wordt geëvalueerd en afgestemd. Het college van burgemeester en schepenen kiest er uiteindelijk het beste voorstel uit. Voor alle concrete informatie rond de wedstrijd surf je naar www.aarschot.be/logiesuitbating-park-schoonhoven.”, luidt het nog bij de stad.