Ook dit jaar wordt stad Aarschot omgetoverd tot winterparadijs met heel wat activiteiten

kerst

De stad Aarschot komt ook dit jaar met de Winter van Aarschot, een event dat vanaf 15 december zorgt voor een goed gevuld feestprogramma en het stadscentrum omtovert tot een gezellig winterparadijs. De stad werkt hiervoor samen met Aarschotse verenigingen en vrijwilligers.

Het startschot wordt gegeven op vrijdag 15 december om 19 uur op de Grote Markt, die, net als straathoekjes en pleintjes, feeëriek wordt ingekleed, met een vuurshow en een circusact, ook de lichtprojectie gaat dan voor de eerste keer aan. Om 19.30 uur gaat Site A Loopt Warm, een bewegingsloop dwars door de stad, van start.

“In de kerstperiode kunnen gezellige kraampjes niet ontbreken. Aarschot geeft een eigen invulling aan de kerstmarkt door een echt winterdorp te bouwen in het Stadspark. Je kan er genieten van snacks, een kop koffie, een warme chocomelk of iets sterkers. Ook kinderen kunnen hun hartje ophalen in het winterdorp. Het Stadspark wordt zelfs een dag omgetoverd tot een boerderij met alpaca’s, ezels en minikoeien. Daarnaast is de Winterzoektocht voor de jongsten intussen een vaste waarde. Verder is er de prachtige, nostalgische kettingmolen op de Grote Markt”, zegt waarnemend burgemeester Bert Van der Auwera (Open Vld).

Lees verder onder de foto.

KErstman
Ook kerstman Harry en zijn kerstvrouwtje zakken weer af naar Aarschot en brengen er een nieuwe musical

Kerstman komt met nieuwe musical naar de stad en krijgt eigen huis

Voor de iets oudere kinderen is er een avontuurlijke sleeheuvel, waar ze zich kunnen uitleven op een rubberen band, en het CC Gasthuis wordt omgebouwd tot het Huis van de Kerstman en de brave man brengt ook dit jaar zijn elfjes mee die samen met hem een gloednieuwe musical opvoeren waarvoor hij, speciaal voor ons, een aantal gratis tickets meebracht. Hoe je die kan winnen lees je in de link hierboven. 

"Tijdens de weekends barst het stadscentrum bovendien van extra gezelligheid met kerstmuziek en -versiering in de winkelstraten. Bovendien kan je op deze zaterdagen gratis en onbeperkt parkeren in Aarschot-centrum. Het eindejaarsshoppen start al in het weekend van 9 ten 10 december en gaat verder in de weekends van 16 en 17 en 23 en 24 december."

Lees verder onder de foto 

winter aarschot
De Winter van Aarschot zorgt voor rijkgevuld programma

Wat dacht je, een Aarschotse kerst zonder een quiz?

Wekelijks zijn er ook verschillende optredens van kerstfanfares, charmezangers, bands en dj’s in onder meer het Winterpaleis en de hutten. Het gaat van charmezangers tot een AC/DC-coverband en een silent disco voor jongeren. Er is ook een stand-upcomedyavond.”

Aarschot zou Aarschot niet zijn wanneer er geen quiz op het programma zou zijn, destijds werden ze de Slimste Gemeente en Aarschottenaar Stefaan Andries kwam al met menige quizformule, hij is dan ook weer, samen met zijn ploeg, present om de Grote Aarschotse Winterquis op dinsdag 19 december in goed banen te leiden. De quiz, wordt net als andere recente initiatieven, uitgezonden in de hutten en verschillende lokale horecazaken en verloopt digitaal.

“We hebben er verschillende kerstthema’s in verwerkt en ook vragen over hetgeen gebeurde afgelopen jaar. In totaal kunnen er 85 ploegen deelnemen maar de meeste plaatsen zijn al ingevuld, er zijn nog enkele plekjes vrij”, zegt Andries.

Op vrijdagavond 22 december, vanaf 19 uur, pronken er dan weer heel wat verlichte tractoren in de straten van Rillaar en Aarschot en op zondag 14 januari is er nog een nieuwjaar drink om 11 uur op de Grote Markt.

Het volledige programma en meer informatie vind je terug op www.wintervanaarschot.be.

Lees meer over