Ook dit jaar blijven Jazz en Roots in het Park gratis

Kurt De Bont

De Aarschotse concertorganisator en tourmanager Kurt De Bont stelde onlangs het programma van Jazz in het Park en Roots in het Park voor. Hij organiseerde meteen ook een gratis concert tijdens de voorstelling. “Ondanks de inflatie en stijgende prijzen bieden we dit event nog steeds gratis aan.”

De dag voor de Nationale Feestdag en ook op 21 juli tovert initiatiefnemer De Bont, samen met het Rootstown team en dienst evenementen van stad Aarschot het stadspark in Aarschot om tot een tweedaags jazz en rootsfestival.

“Op 20 juli staan er 2 muzikale topacts op het podium. Om 19 uur mogen die van BAMtrio er hun ding doen. Dat is de vrucht van een ontmoeting tussen drie eigenzinnige kunstenaars uit de vier windhoeken van Wallonië. Het trio werd geboren rond het Hammond-orgel. Ze spelen jazz maar niet alleen dat, groove, rock, soul en betoverende ballads vormen de grondstof van dit explosieve brouwsel”, weet De Bont.

Om 20.30 uur is het dan de beurt aan Albert Vila. “De interactie tussen het trio met Jasen Weaver uit New Orleans (USA) op bas en Oscar Georges uit Frankrijk op drums en zijn sterke toewijding aan melodie en ritme maken deze groep een must voor iedereen die van muziek houdt.”

Meer dan een muziekfestival

Een dag later, op de Nationale Feestdag, barst op dezelfde locatie de 8ste editie van Roots in het Park los.

Gezien het succes van vorige edities zal de pittoreske kiosk van het Aarschotse stadspark opnieuw een resem (inter)nationale muzikanten over de vloer krijgen, met dit jaar alweer de focus op lokaal, Belgisch en Europees. Met groepen als Elli De Mon (IT), Steve Leon & The Accusations (B), Kit & Caboodle (B) en Brulaap (B), belooft het een dag vol fijne (semi-akoestische) optredens te worden.”

Het festival sluit internationaal af met Angry Zeta uit Argentinië. “7 jaar geleden begonnen ze te spelen in de straten van Buenos Aires. Met bluegrass instrumentatie en een alternatieve attitude heeft de band vanaf het begin overal non-stop gespeeld. Na drie Europese tours, één in Zuid-Amerika en nog een paar in Argentinië, groeide Angry Zeta als folk punk / alternatieve band. De show heeft veel theatrale elementen , grappige momenten maar ook donkere stukken die je haren overeind doen staan. Hun setlist staat vol met hun eigen originele composities, evenals enkele oude klassieke folksongs.  Ze brengen een niet te missen show met gekke, vreemde karakters en kleurrijke muzikanten.”

Roots In Het Park focust niet alleen op muziekliefhebbers want er wordt ook aandacht besteed aan de kleinsten. Zo is er een speelweide voorzien en staan er ook springkastelen.

“Een nationale feestdag vieren zonder goudgele frietjes, we zouden het ons niet kunnen inbeelden. Verwacht je dan ook aan de beste frietjes en er zijn ook veganburgers, net als ijsjes.

Na het festival gaat het feestje door op de after party in het zaaltje van café ’t Verlof waar er ook nog een optreden op het programma staat van de Poolse Somethingski die eerder al tweemaal het festival mochten afsluiten op de kiosk. “Denk hierbij aan dansbare folk-roots met een hoge dosis Balkanmuziek.”

Lees meer over