Na Pano reportage opent Economische Inspectie dossier opnieuw over investeringen in Kaapverdië

Pano

De Economische Inspectie opent  een  onderzoek naar het dossier van het spookresort in Kaapverdië, dat aan het licht kwam na een reportage in Pano. Dat weet VRT nieuws. Honderden Belgen zouden er zo’n 60 miljoen euro in geïnvesteerd hebben.

De Economische Inspectie liet dit weten aan de VRT redactie. Honderden Belgen investeerden in een luxeresort op het Kaapverdische eiland  Boa Vista maar na vier jaar hebben ze er nog altijd geen eigendom omdat het nooit werd afgewerkt. Het geld van de investeerders zou ook maar in beperkte mate naar de bouw van het resort gegaan zijn.

Volgens VRT kreeg de Economische Inspectie eerder al meldingen over het resort "White Sands" in Kaapverdië, maar werd het dossier nooit afgesloten.Volgens de inspectie konden er, op basis van de meldingen, geen misleidende praktijken worden vastgesteld.

De Pano redactie kon een aantal documenten inkijken waaruit zou blijken dat de Economische Inspectie al in 2022 weet had van details. De inspectie zou ook het contract in handen hebben gekregen dat de Belgische investeerders hadden ondertekend. Daaruit bleken duidelijke risico's, die niet waren overgebracht bij de aankoop. 

Op basis van de nieuwe elementen uit de reportage wordt nu dus het onderzoek opnieuw opgestart.