Na huwelijk tussen culinaire en muziek combineert concertorganisator Kurt De Bont rootsmuziek nu met een drankje

Kurt De Bont gaat nu in zee met café-uitbater Andy en combineert muziek met een drankje

Kurt De Bont, zaakvoerder en boekingsagent bij Rootstown, die jaarlijks Roots in het Park organiseren, tovert binnenkort café ’t Verlof in Aarschot om tot een zogenaamde juke-joint. Bedoeling is er, in samenwerking met de uitbaters die met het voorstel kwamen, muzikale reizen te organiseren.

Eerder ging De Bont al in zee met een eetgelegenheid in het Aarschotse waar het culinaire aan het muzikale werd gekoppeld en nu gaat hij dus in zee met een café waar hij zowel nationale - als internationale artiesten naartoe haalt.

“We willen er kwaliteitsvolle barconcerten organiseren. Eerder waren er al 2 edities en die waren succesvol zodat we besloten om het programma verder vorm te geven”, zegt De Bont.

Op 11 maart staan Steve Leon en The Accusations er op het podium. “Dat is een alternatieve country band uit Antwerpen rond songwriter en gitarist Steve Leon. De sound die ze neerzetten is een combinatie van invloeden uit new wave en indie met de orkestratie van een country of folkband. Op 15 april is het de beurt aan de Zwitserse familieband, het gaat om vader en 2 zonen, Jim Bows& The Flycatchers die een mix brengen van Ierse folk, americana, blues en bluegrass.”

Het Nederlandse Jesco doet er zijn ding op 24 juni en brengt een breed scala aan genres en op 13 mei wordt het 1 jaar bestaan van het café gevierd met optredens van lokaal – en internationaal talent.

De juke-joint opent om 20 uur en de barconcerten starten telkens omstreeks 20.30 uur stipt. Plaats van afspraak Kardinaal Mercierstraat 23 in Aarschot.

Meer informatie over de artiesten vind je via onderstaande links:

https://rootstownaarschot.wordpress.com/steve-leon-the-accusations/

https://rootstownaarschot.wordpress.com/avails/jim-bows-the-flycatchers/

https://rootstownaarschot.wordpress.com/avails/jesco/