Na brand in woonzorgcentrum Sint-Rochus zijn de eerste bewoners terug thuis

De eerste bewoners kwamen maandag terug naar het woonzorgcentrum

In Aarschot kwamen maandag 8 augustus de eerste bewoners terug naar woonzorgcentrum Sint-Rochus waar op vrijdag 22 juli brand uitbrak die het leven kostte aan één bewoner en het tweede verdiep grotendeels vernielde.

Tijdens de brand werd het woonzorgcentrum volledig geëvacueerd en bewoners moesten voor enkele weken elders onderdak krijgen.

Een gespecialiseerde firma ruimde het gelijkvloers en het eerste verdiep op en de voorbije weken werd er ook hard gewerkt om de technische installaties in het woonzorgcentrum te testen en te herstellen waar nodig. Alle installaties zijn inmiddels opnieuw gekeurd en konden veilig weer in werking worden gesteld.
Donderdag 4 augustus kwam de brandweer langs voor een controle en die gaven groen licht om het gelijkvloers en de eerste verdieping weer in dienst te nemen. Op de tweede verdieping, daar brak ook de brand uit, was de schade het grootst en die blijft voorlopig nog buiten gebruik.

De bewoners die opvang kregen in de Kouter, Sint-Vincentius, het Demerhof en Stuivenberg keerden maandag terug, dinsdag verhuizen zij die opvang kregen in het Dorp, Zonneweelde en Middelheim en op  woensdag 10 augustus is het de beurt aan de bewoners die bij familie of in andere woonzorgcentra verbleven.

De bewoners van de afdeling de Kolk, die op de tweede verdieping verbleven, kunnen momenteel nog niet terug naar het woonzorgcentrum. 

Sint-Rochus

Lees meer over