Madame Yvonne van Aarschots stationsbuffet is overleden: “Ze stond haar mannetje en zorgde voor heel wat caféplezier"

madamme Yvette

Madame Yvonne Wouters van het Stationsbuffet in Aarschot is overleden. “Ze stond haar mannetje en zorgde voor heel wat caféplezier voor de vele vaste klanten en de vele passanten en wist altijd wel een boeiend nieuwtje”, weet gewezen Hageland Actueel journalist Dirk Van de Gaer.

Yvonne bediende niet alleen de toevallige reiziger die wachtte op zijn trein maar ook heel wat bekend volk kwam bij haar langs. Zo kwam, onder andere, gewezen VRT-baas, Cas Goossens er over de vloer. 

“Ze genoot hiervan en sprak hen aan en wist ze op een typische Aarschotse manier te verwelkomen Ik leerde haar persoonlijk kennen begin jaren '90, nadat ik al veel over haar had horen vertellen van mijn broer René die in het station van Aarschot werkte. Op vrijdag de vis van de week, bingo en heel wat andere activiteiten om het iedereen naar de zin te maken. Was je je portefeuille thuis vergeten en moest naar je werk, dan bood ze aan om je wat geld mee te geven. Anders houden ze je nog aan voor landloper, zei ze dan.”

Yvonnes leven was het stationsbuffet en de onmiddellijke omgeving, intussen nam ze dus een laatste trein. “Die omgeving heeft ze nu tegen haar zin moeten verlaten. Het was een madamme die bij velen nog vele leuke herinneringen zal losmaken.”

Zowel Dirk als wij wensen de familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte in deze moeilijke tijden.

Yvonne
Yvonne met haar mama
Yvonne