Loods brandt volledig uit in Aarschot

Brand
Op de Oude Mechelsebaan in Aarschot brak vrijdagavond omstreeks 23.45 uur brand uit in een loods. Ondanks de massale inzet van mensen en middelen, raakte de loods helemaal vernield. Vijf woningen werden uit asbestvoorzorg verzegeld.

Er vielen geen gewonden, uitbreiding naar de naastliggende woning kon worden vermeden, maar doordat er asbest mee gemoeid was, werden specifieke procedures toegepast, wat een aanzienlijke nazorg tot gevolg heeft.

"Wanneer we vermoeden dat asbest vrij kan komen, passen we procedures toe om besmetting te vermijden en (weer)modellen om de verspreiding van dat asbest in kaart te brengen. Vaak is de verspreiding beperkt tot de plaats van de brand zelf, dankzij het bluswater (dat vermijdt dat er stofdeeltjes vrijkomen). Omdat het een klus van lange adem was, waarbij langdurige aanwezigheid op het terrein noodzakelijk was, kwam onze container langdurige interventies ter plaatse zodat onze brandweermannen even op adem konden komen en iets konden eten en/of drinken", zo vertellen ze bij de Hulpverleningszone Oost. Hun mobiele commandopost was ter plaatse om alles in goede banen te leiden.

Brand

Lees meer over