Leerlingen Dol-fijn en Knipoog zetten City Attack in om nieuwe naam bekend te maken bij inwoners

't dorp

Basisschool Dol-fijn en Knipoog, 2 scholen van de Adite scholengemeenschap in Rillaar, worden één en heten voortaan samen ’t Dorp. De leerlingen gingen op woensdag 1 februari langs bij de buurtbewoners om hen in te lichten over de nieuwe naam. "We zijn zo trots en fier", zegt directeur Lien Dehaene. 

Sinds 1 september 2020 is basisschool Knipoog overgeheveld van het stedelijk onderwijs naar Scholengroep Adite van het GO!.

Vanaf 1 september zullen beide scholen één grote school vormen onder de nieuwe naam.

Ouders en leerlingen werden al ingelicht op dinsdag 31 januari en woensdag was het de beurt aan de buurtbewoners. Onder de noemer City Attack gingen kindjes en juffen langs alle deuren om het nieuws te melden.

“Dinsdag 31 januari maakte elk kind een knutselwerkje, dat verwijst naar ’t Dorp. Woensdag gingen ze daarmee naar de inwoners om het werkje aan hen te schenken en hen te informeren over de nieuwe naam”, zegt Dehaene.

“Sinds 2020 hebben we werk gemaakt om beide scholen met elkaar kennis te laten maken. Door de coronacrisis heeft dat wat meer tijd in beslag genomen dan voorzien. Intussen hebben beide teams elkaar leren kennen. We gingen ook met een delegatie op tweedaagse om onze nieuwe toekomst uit te tekenen en hebben dat verder uitgewerkt binnen de school.”

Lees verder onder de foto.

't Dorp

In overleg met de ouders

Beide scholen worden nu dus één en hebben hiervoor een pedagogisch concept uitgewerkt dat ook al voorgesteld werd aan de ouders. “We hebben gewerkt met de input van onze ouders in twee ouderfora. Het is begrijpelijk dat ouders heel wat vragen en bezorgdheden hebben bij dergelijke ingrijpende verandering. Op de ouderfora konden de ouders hun bezorgdheden uiten en oplossingen aanreiken. Hierdoor kunnen we nu werken binnen een systeem dat zowel door de ouders als door onze leerkrachten gedragen wordt.”

Vanaf 1 september is er dus geen basisschool Dol-fijn meer, evenmin Knipoog want vanaf dan is het basisschool ’t Dorp.  “Met de nieuwe naam willen we onze verbondenheid met het dorp Rillaar bevestigen”, gaat de directeur verder. “De nieuwe naam past ook bij de manier waarop we onze leerlingen benaderen. In een dorp draait het om mensen, waar iedereen elkaar kent, zich thuis voelt en warm wordt omringd door families die voor elkaar zorgen.”

't dorp
Basisschool Dol-fijn is vanaf september 't Dorp