Kerstman helpt Annelore wiens pop-up kerstwinkel moest sluiten toen bleek dat gebouw op instorten stond

Annelore (rechts) vond voor haar pop-up kerstwinkel onderdak in het Huis van de Kerstman van Lily

Niemand minder dan de Kerstman zelf komt met een oplossing voor Annelore Wuyts (40) die haar Pop-Up kerstwinkel in het water zag vallen toen bleek dat het gebouw, waarin ze die had opgetrokken, op instorten stond en moest worden afgesloten. “Het plafond viel figuurlijk op mijn hoofd toen ik het nieuws te horen kreeg.”

De pop-up kerstwinkel Woauw was nog maar ruim een week open toen Annelore het nieuws te horen kreeg.

Maar kijk daar is de Kerstman en vooral dan Lily Schrijvers die in de T. De Beckerstraat het Huis van de Kerstman bouwt, daar waar vroeger Blokker gevestigd was. “De stad vroeg mij of ik het zou zien zitten om een deel van het pand voor Annelore voor te behouden. Wij waren sowieso van plan om het dit jaar wat kleinschaliger aan te pakken omdat we ook nog onze kerstmusical rond moeten krijgen. Natuurlijk vond ik dit een goed idee, waarom ook niet. Annelore zorgt met haar kerstwinkel voor de nodige kerstsfeer en wij voor de Kerstman. Die komt zaterdag aan en zal aanwezig zijn vanaf 10 uur. De brave man vertoeft er tot 26 december, de juiste data en uren communiceren we nog.”

Nog veel werk 

Voor het zover is, moet er nog heel wat werk verzet worden want toen wij er zondag 4 december langs gingen was de ruimte vooral nog leeg, links en rechts al wel een versierde kerstboom en de nodige spullen om het decor voor de Kerstman te bouwen. “We zijn nog maar pas begonnen en telkens weer denk ik aan het begin als dit maar goed komt maar telkens lukt het, dat zal ook deze keer zo zijn. Overal ben ik op zoek naar spulletjes om het geheel aan te kleden. In de kringloopwinkel vind ik heel wat maar ook onze kelder staat vol kerstspullen. Over de kerstversiering hoef ik mij alvast niet te bekommeren, daar zorgen de spullen van Annelores winkel wel voor”, zegt Lily.

Die pop-up kerstwinkel baat Annelore trouwens uit tot eind januari, ook als de Kerstman alweer naar de Noordpool vertrokken is, blijft het decor staan. “Wanneer we precies open kunnen gaan, weet ik nog niet maar er zijn zoveel mensen die komen helpen, daar ben ik heel dankbaar voor, dat ik toch hoop ergens deze week de deuren te kunnen openen.”

Lees verder onder de foto. 

Kerst pop-up
Gelukkig zijn er veel helpers

Er is meer

Intussen bouwen Lily, Annelore, helpers en wie weet ook elfjes lustig verder maar Lily heeft nog wel meer aan haar hoofd. “We zijn ook bezig met onze kerstmusical, Kerstman Harry en de elfen redden kerstmis, die we opvoeren op 21, 22 en 24 december in CC Het Gasthuis. Flocona, de stoute sneeuwpop, laat alle geschenken verdwijnen nog voor de Kerstman ze kan uitdelen. Samen met het Noorderlicht en de trollenstrijders gaan de elfen de strijd aan tegen Flocona. We komen ook nog met een leuke actie in het kader van Aarschot Parelt. Mensen kunnen zegels sparen en zo tickets winnen voor de musical.”

Wie naar de musical wil gaan kijken kan terecht in CC Het Gasthuis op 21 en 22 december om 19.30 en op 24 december om 14 uur. Ticket kosten 15 euro en kan je bestellen via de website van CC Het Gasthuis.

We willen u de video niet onthouden die we vorig jaar opnamen van de repetities voor de musical met kerstman Harry.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over