Huiskamerquiz van Aarschottenaar Stefaan Andries krijgt opvolging

Quiz Koen
In navolging van de Huiskamerquiz van Aarschottenaar Stefaan Andries, organiseert Koen Naulaerts een quiz in de Cristal Open Air in Aarschot. Onder de noemer Bieren met een kwis komt hij met een nieuw concept. “Het wordt een vierdaagse met telkens andere eet- en drankstandjes en op één avond combineren we het met een grote zomerquiz. Stefaan had er geen tijd voor maar hij zal wel in de jury zetelen." Oorspronkelijk stond het event gepland in juli maar na overleg wordt het nu verschoven naar augustus, de juiste data worden later gecommuniceerd.

Cristal Open Air is de nieuwe eventsite in Aarschot waar ook de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm worden geprojecteerd. “Toen men deze plaats openden, vroeg het stadsbestuur aan iedereen of ze ideeën hadden. De meeste horeca-uitbaters reageerden een beetje neerslachtig want elk pintje dat daar getapt wordt, is er eentje minder voor hen. Toch vond ik het een uniek concept, een veilige plaats waar mensen zich kunnen uitleven, zeker na deze zware coronatijden. Ik belde Stefaan (cf. onderstaande foto) om te kijken of hij het zag zitten zijn quiz nog één keer nieuw leven in te blazen. Hij had jammer genoeg geen tijd en dan ben ik aan tafel gaan zitten met Freddy Beekman, een icoon in de quizwereld. Stef en Freddy kwamen samen naar onze Kloostergang om dit te bespreken. De heren waren zo aan het brainstormen over de inhoud van de quiz dat zij de match van de Rode Duivels compleet gemist hebben (lacht). “

Niet aan proefstuk toe

Als het gaat over events organiseren, is Koen beslist niet toe aan zijn proefstuk. Als leerling in het middelbaar  organiseerde hij al fuiven maar ook later stond hij in voor heel wat events in Nieuw Zeeland en voor het WK in Rusland waarvoor hij vanuit Dubai werkte.

Ook in ons land organiseerde hij al van alles voor de horeca. “Dat is mijn leven. Ik ben jong en dynamisch en heb zeker geen schrik voor een tegenslag. Wij zijn nu 2 jaar geleden begonnen met de Kloostergang en dit in samenwerking met de Internationale Vereniging Trappist. De liefde en verwelkoming die we daar ontvangen, geven we graag door aan onze klanten.”

Lees verder onder de foto.

Stefaan Andries komt nog één laatste keer met een quiz, deze keer vanuit het CC Het Gasthuis in Aarschot.

Horeca helpen

Net omdat de lokale horeca bedenkingen had bij de eventsite ging Koen op zoek naar een formule waar zij ook iets aan zouden hebben.” We dachten aan iets met streekbieren maar al gauw zaten we aan 100 verschillende biertjes, die allemaal serveren op 1 avond is echt te veel van het goede. We hebben er dan ook een vierdaagse van gemaakt. Elke dag komen we met een ander concept en andere drank- en eetgelegenheden, inclusief een Hoppige opening en een Grote Zomerquiz.”

Stefaan Andries is alvast heel positief: “Het is een heel origineel idee en ik weet dat Koen het goed gaat doen. Omdat ik jammer genoeg met vakantie ben, en ik geen genoegen neem met half werk, heb ik Fred Beeckmans voorgesteld. Fred is een zeer bekende in quizwereldje en die gaat dat zeer goed doen. Ik zal wel in de jury zetelen ter ondersteuning.”

Als zytholoog, zeg maar biersommelier, vindt Koen het belangrijk om mensen allerlei soorten bieren te laten proeven en dat is precies wat hij tijdens de vierdaagse wil gaan doen. Sommige mensen komen naar ons en drinken alleen maar Orval of Westmalle Tripel maar geef me 5 minuutjes met hen en ze zullen heel andere bieren leren drinken”, besluit hij lachend.

Meer informatie vind je op de website van de Kloostergang

Tekst: Laurien Holsbeeks.

Lees meer over